Malowanie pokoju dziecka.

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 15 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

22 stycznia 2017, 19:08

Zgadzam sie: good 0 bad

Ciekawe na pewno pomyślę nad tym po porodzie :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 stycznia 2017, 20:49

Na pewno nie kierowałabym się ceną. To podstawowy błąd. Często rodzice kupują jakąś kolorową farbę kiepską, albo białą i dodają beznadziejne pigmenty, które potrafią chyba nawet zepsuć farbę. Co do tej moim zdaniem dobrej to śnieżka ma fajną, delikatną kolorystykę, np. coś z serii barwy natury.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 stycznia 2017, 18:43

Użytkownik Gość: Jasmika napisał: Na pewno nie kierowałabym się ceną. To podstawowy błąd.
Często rodzice kupują jakąś kolorową farbę kiepską,
albo białą i dodają beznadziejne pigmenty, które
potrafią chyba nawet zepsuć farbę. Co do tej moim zdaniem
dobrej to śnieżka ma fajną, delikatną kolorystykę, np.
coś z serii barwy natury.

Śnieżka Barwy Natury jest moim zdaniem bardzo okej. Teraz niedawno mieliśmy malowane tą farbą i efekt jest bardzo ładny. Co do pokoju dziecka to się mega trzeba nad kolorem zastanowić. To się psychologia koloru nazywa?

Zgłoś | Cytuj | Link

29 stycznia 2017, 14:41

Trzeba uważać z energetycznymi kolorami, np. krwista czerwień i inne ostre kolory, no i czarny odpada. Najlepsze są pastelowe kolory, zielony, beżowy, niebieski, ale delikatny.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 lutego 2017, 15:33

Wybierając kolor do pokoju dziecka warto kierować się znaczeniem kolorów. Czy wiesz, że na przykład lepiej unikać pomarańczowego w sypalni? :) http://www.domolubni.pl/znaczenie-kolorow-w-m ieszkaniu-jak-kolory-wplywaja-na-nastroj/

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 lutego 2017, 15:27

pokój dziecka powinien być pomalowany jakimś stonowanym kolorem według mnie

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2017, 16:23

Trzeba poczytać na temat kolorów. Często one kreują niektóre zachowania. Czerwień nerwowość, zielony spokój, niebieski pobudzenie, żółty może drażnić, ciemne mogą dołować. Co chcemy osiągnąć to malujemy na ten kolor.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2017, 09:01

Użytkownik joteka napisał: pokój dziecka powinien być pomalowany jakimś stonowanym
kolorem według mnie

Trzeba pamiętać, że niemowlęta nie widzą pastelowych kolorów. Tylko mocne, jaskrawe.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 marca 2017, 21:09

Dlatego warto w żywe kolory inwestować i zrobić fajny, kolory pokój dla dziecka.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 maja 2017, 00:02

Ja akurat nie jestem zwolennikiem robienia z pokoju dziecka pstrokacizny. Dziecko też musi tam wypoczywać no i pamiętajmy, ono też się dopiero uczy estetyki i wyrabia sobie gust, jakie kolory pasują do siebie i w ogóle, jak ono się tego nauczy, kiedy w pokoju nic nie pasuje do niczego? Jasne, jakieś naklejki jedna czy dwie czy malunek na ścianie są ok, w końcu to pokój dziecka, ale bez przesady. Dla mnie najważniejszym kryterium w wybieraniu farby był nie tylko kolor ale i jakość farby. Wiele dobrego słyszałam na temat farby Beckers – że dobrze kryje, że zmywalna i niezniszczalna. I to prawda. Kupiłam na WWW.baulandia.pl i nie zawiodłam się.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 15 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 226

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >