Niestety, pozorna oszczędność to w najbliższej przyszłości straty. Teraz trzeba wynająć fachowców aby dokładnie oczyścić zepsutą farbę. A usługi budowlane wcale do najtańszych nie należą. Ale nie da się mieszkać w domu ze śmierdzącymi ścianami.
offline wnemal praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline AgregatyElem majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: aneta1234 praktykant |
Witam dwa dni temu kupiłam w Brico farbę 10l dekoral śnieznobiała po dodaniu pigmentu farba się zważyła.. reklamacji nie uwzględnil producent .. Twierdzenie: Nie używa się pigmentu do farby śnieznobialej.Dziwi mnie to stwierdzenie pnieważ kilka tygodni temu kupiłam tą samą farbę ale w małym sklepie z faarbami dodałam pigment i było wszystko oky.Nadmieniam że nie ma na farbie informacji że nie wolno dolewać pigmentów wyrzucone pieniądze czy działac dalej i udac sie do rzecznika praw konsumenta.Pozdrawiam |
| |
offline enerbau.pl fachowiec
|
|
| |
Gość: filipinka0801 praktykant |
Witam. Mam pytanie mąż chomik gromadzil w piwnicy pelno "przydatnych " wg niego gratów. Miedzy innymi emulsje 3k firmy weber 30 l. Data wybita na opakowaniach to 2011 rok. I tu pytanie czy ona się wg do czegos jeszcze nadaje? Mam 6 nie otwartych wiader z ta emulsja czy nadaje sie tylko do wyrzucenia? |
| |
Reklamy Google | |
Gość: JEDREKKKK praktykant |
|
| |
offline DSconstruction.pl doświadczony
|
|
| |
offline Emill majster
|
|
| |
offline Mesohy inżynier
|
Też jestem zdania, że nie warto tego robić. Jednak jeśli już zdarzy się tak, że będziecie malować mieszkanie, a farba będzie przeterminowana to przyda się coś takiego jak maska 3m, przynajmniej dopóki nie zorientujecie się o jakości farby. Dzięki takiej masce opary z tej farby na pewno wam nie zaszkodzą. Jednak warto mimo wszystko zawsze sprawdzić farbę zanim się jej zacznie używać. Jeśli chodzi o maskę to mam na myśli tą http://aciro.pl/polmaska-3m-serii-6000.html a> |
Ten post był edytowany przez Mesohy dnia: 2 października 2017, 22:24 | |
| |
Gość: Mat43 praktykant |
Malowałem taką przeterminowaną/śmierdzącą farbą pokój, przed wyjazdem na weekend. Po powrocie zero zapachu, zero problemu. Ale fakt faktem że smród tej farby był odczuwalny ale z bliska. Smród nie przeszkadzał podczas malowania. Dlatego też domyślam się że większość pisze o takich farbach. Jakby to był zapach nie do wytrzymania podczas malowania, to bym nie malował. pozdrawiam |
|