hmm... no to jak w sumie to ma być? w zasadzie, tam gdzie odpadło, zostało pomalowane raz jeszcze,ale tylko te fragmenty i w całym rogu (chyba jak ta farba odpadła to została gładz) nie widać juz śladów, ażeby miała odpaść... Tylko znowu jak pomalujemy na ta farbę to nie wiem czy z malowaniem nie zacznie zrywać mi starej farby...
offline Macia praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline justyna85 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline robertb fachowiec
|
Problemem w tym przypadku mogą być albo te, nie do końca
wysuszone z wilgoci, naroża, albo ich niezagruntowanie. |
| |
offline e-Rzecznik Śnieżka fachowiec
|
Problem, który Pani opisuje może wynikać z niestarannego odpylenia gładzi szpachlowej (ze względu na pozostały na ścianie pył farba się odspaja). Inną przyczyną może być „zeszklenie” powłoki wykonanej z farby i uni-gruntu. W celu rozwiązania problemu najlepiej będzie jeden raz pomalować całą ścianę Gruntem Polimerowym Uniwersalnym ACRYL-PUTZ®. Następnie należy zaszpachlować ubytki i przeszlifować powierzchnię papierem ściernym. Tak przygotowaną ścianę można pomalować, pamiętając o uprzednim dokładnym odpyleniu jej powierzchni. |
| |
offline warszawski budowniczy praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: kate44 praktykant |
Jeśli chodzi o farby lateksowe, to bardzo dobre są produkty Styline. Znajomy mi je polecił i u nas sprawdziły się świetnie. Dużym plusem jest ciekawa paleta kolorów :) Jak ktoś jest na kupnie farb, polecam sobie sprawdzić, tu ich strona http://www.styline.eu/pl |
| |
offline Outletbud.pl doświadczony
|
|
| |
Gość: Obbi praktykant |
Ja lateksową farbą (dokładnie Magnat Kolorlove) malowałem niedawno sypialnię. Super efekt - kolor bardzo fajnie się prezentuje (zdecydowałem sie na odcień - kość słoniowa) i dobrze mi się nią malowało, choć nie jestem w tych sprawach ekspertem. Farba jest gęsta, wydajna i mało chlapie, natomiast świetnie kryje. |
| |
Gość: Ewwi praktykant |
|
| |
Gość: Natalia92 praktykant |
|
|