Myślę nad kupnem nowego łóżka - to już jest w kiepskim stanie, a materaca nie można w nim wymienić. Czyli po prostu ramę łóżka + materac. No ale właśnie tu pozostaje moja rola - jaki materac wybrać? Jakie są aktualnie najlepsze materace do spania? Cena - nie gra znaczącej roli, pogodziliśmy się z tym, że trzeba kilka tysięcy na materac wydać. No ale właśnie - na jaki, aby móc w końcu komfortowo się wysypiać?
offline RafałKostkowski inżynier
|
|
Ten post był edytowany przez RafałKostkowski dnia: 29 marca 2022, 13:21 | |
| |
Reklamy Google | |
offline Czemes praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Paweł1985 kierownik
|
Wiesz co, sporo zależy od tego, czy lubicie spać na
twardym/średnim/miękkim materacu. Są takie hmm dwustronne
- jedna strona jest wyłożona taką matą kokosową.
Dzięki temu można go przekładać i spać w zależności
od zapotrzebowania - albo na średnim materacu, albo na tym
wzmocnionym tą matą - twardszym. Ot taki kompromis:) |
| |
offline Lucy33 majster
|
Ja polecam kupić od razu ochraniacz do materaca, żeby zadbać o niego od samego początku, a później nie żałować że po chwili znów trzeba wymieniać na nowy. ja mam mój ochraniacz z https://posciel.pro/ochraniacze-podklady-na-m aterac/667-ochraniacz-podklad-na-materac-80x200.html |
| |
Gość: Georgeval praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Marek Salomon majster
|
Ja powiem tak - materac trzeba zmieniać wg opinii expertów
co 10 lat. Na materacu śpimy, wysypiamy się (lub nie) i
nabieramy sił do kolejnego dnia. Więc wg mnie - warto
zadbać o odpowiedni komfort snu. A cena - fakt, wydać te
kilka tysięcy jednorazowo na materac - wydaje się
dużo...ale jak się podzieli kwotę na te 10 lat - to już
wychodzą śmieszne pieniądze, prawda? |
| |
Gość: KingaTyczko1980 praktykant |
Nie rzucaj się na pierwszy, najtańszy materac jaki Ci wpadnie w ręce, bo potem będziesz wstawać połamany. Lepiej troszkę dłużej poszukać, może i więcej zapłacić, ale nie narzekać potem na problemy z kręgosłupem. Jak chcesz sprawdzoną markę to zerknij sobie na ofertę Hilding - mają duży wybór materacy https://hilding.pl/kategoria/materace/ - mamy u siebie kilka różnych z ich oferty, bo ja mam inne potrzeby, mąż także, dzieciaki też mają każdy inny model :) |
|