Materiały na dach

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

27 grudnia 2006, 16:46

Zgadzam sie: good 0 bad

Co prawda budowa rusza dopiero na wiosnę, ale już szukam informacji. Co polecacie. Ma być ładny, praktyczny, ale przede wszystkim trwały.

Z góry dzięki.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 grudnia 2006, 20:48

Witaj :)
zdecydowana większośc z pewnością poleci dachówke- więc i ja nie będę sie wyłamywała :) Dachówka ma w sobie to "coś" :wink:
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 stycznia 2007, 15:12

No bo podoba mi się też blacha cynkowa, ale nie wiem jak to się prezentuje od strony praktycznej.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 stycznia 2007, 16:33

Blacha cynkowa jest materiałem podatnym na degradację. Każde uszkodzenie, zarysowanie może zaowocować powstaniem ogniska korozji. Jednak blacha ocynkowana jest bardziej wrażliwa niż pozostałe, proces degradacji zachodzi w niej szybciej niż w bla-
chach z dodatkowymi zabezpieczeniami antykorozyjnymi. Nie poleca się więc stosowania jej na zewnątrz. Mimo tego jednak blacha ocynkowana ma szanse sprawdzić się jako pokrycie. Jeżeli została wyprodukowana przez sprawdzonego producenta, jest prawidłowo przechowywana i przewożona, zastosowano ją w środowisku mało wilgotnym, jest dobrze zamontowana i konserwowana, może przetrwać przez wiele lat bez uszczerbku. Ponieważ trwałość blach ocynkowanych w ogromnym stopniu zależy warunków, w jakich są użytkowane, nie przysługuje na nie gwarancja...
Tyle znalazlam na temat... Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

11 stycznia 2007, 19:36

Wybacz, ale to się kompletnie mija z prawdą :) Cynk podobnie jak miedź w ogóle nie koroduje, bo poprostu pokrywa się patyną. Wystarczy popatrzeć na dachy starych kościołów. To materiał równie trwały jak dachówka.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 stycznia 2007, 09:15

Użytkownik kamol napisał: Wybacz, ale to się kompletnie mija z prawdą :) Cynk podobnie jak miedź w ogóle nie koroduje, bo poprostu pokrywa się patyną. Wystarczy popatrzeć na dachy starych kościołów. To materiał równie trwały jak dachówka.

Napisałam, ze to znalazłam w fachowej (moim zdaniem) literaturze :) Poza tym blacha blasze nierówna :wink: Ale to co piszesz, brzmi logicznie... dzieki :)

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2007, 15:51

Nie ma sprawy :) Mam wrażenie, że umieszczony przez Ciebie fragment tekstu dotyczy stalowej blachy ocynkowanej. Różnica jest fundamentalna. Warto to zapamiętać, żeby potem nie było niedomówień.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 stycznia 2007, 19:17

Wybór rodzaju pokrycia dachu, to nie tylko estetyka czy moda. To przede wszystkim konieczność dopasowania pokrycia do konstrukcji więźby dachowej - i odwrotnie. To także powiązanie z konieczną wentylacją poddasza. Więcej w Serwisie BDB: www.bdb.com.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

23 stycznia 2007, 23:38

Gościu, napewno każdy projekt domu ma przemyslane rozwiązania dotyczace wentylacji poddasza i więźby. Inaczej zaden architekt by się pod nim nie podpisał. Tak więc- wybór przede wszystkim zależy od estetyki i grubości portfela :)

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lutego 2007, 19:04

jacek!
Jakiś ty naiwny. Sprawdzam projekty budowlane od 20 lat i wiesz co? Jeszcze nie znalazłem ani jednego bez błędów! Mówi ci to coś? Nie? To pozostań dalej w błogiej naiwności.
Prawda jest taka- wygląd i estetyka jest na drugim miejscu. Wiesz ile widziałem dachów estetycznych i z wadami, gdzie inwestorzy ciągle remontują?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 505 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 327 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 230

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >