Materiały na dach

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

13 lutego 2007, 19:10

Zgadzam sie: good 0 bad

testerze :)
Nie jestem pewien, czy ze zrozumieniem przeczytales moj poprzedni post. Nie watpie, ze masz racje.. ale zaprzeczasz sam sobie w zdaniu :"Sprawdzam projekty budowlane od 20 lat i wiesz co? Jeszcze nie znalazłem ani jednego bez błędów!".
tak wiec- z twojego rozumowania wynika, ze tak czy inaczej nie uniknie sie błedów. To ja twierdze w takim wypadku, ze wole ładny dach, etstyczny i jak najmniej "spartaczony" :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lutego 2007, 14:24

Błędy się zdarzają. Dlatego najmniej ryzykujesz biorąc lekkie materiały: tytan- cynk, miedź, czy tak krytykowaną blachodachówkę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lutego 2007, 14:38

Zgadzam sie z paskotem :) Nie należy z góry zakładac, ze cos zostanie spartaczone, nie można jednak wykluczyć błędów. Zastanawiam sie tylko, dlaczego wspomniales o lekkich materiałach jako mniej "ryzykownych"?? Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2007, 15:09

Do Jacka:
Uważnie czytałem Twój post. Wolisz ładny dach skoro ma być już spartaczony, to chociaż niechaj oko cieszy. Szkoda, że tego nie mogą przeczytać pasażerowie Titanica, wówczas usłyszałbyś wiele niecenzuralnych słów. Utonęli na najładniejszym stateczku świata. Szkoda, że nie widzisz ile "jobów" sadzą ludzie, gdy na ich domach trzeba zrywać poszycie dachu lub rujnować poddasze w celu eliminacji błedów popełnionych jak nie przez projektantów, to przez wykonawców. Więc nie pleć głupstw. Ma rację człowiek z tego serwisu BDB, że trzeba pytać przed budową, wtedy będziesz miał dach i ładny i bez błędów! Można tak? Można, a nawet trzeba.
A wiesz skąd te błędy? Mamy coraz cieplejsze dachy i ściany i coraz ważniejsza jest poprawna wentylacja poddasza czy więźby. Zapytaj pierwszego lepszego wykonawcę dachów ile musi wynosić najmniejszy łączny przekrój wlotów i wylotów wentylacji dachu? Zapytaj! I napisz tutaj o wynikach - chetnie wszyscy poczytają.
Dla czytających podam: min. 1/300 powierzchni danej połaci. Sprawdź w swoim ładnym dachu czy tyle masz. Jeśli nie, to dołączysz do pytających co teraz zrobić!
Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2007, 13:04

Pisząc o ryzyku miałem na myśli ekstremalne sytuacje, kiedy to konstrukcja nie wytrzymuje pod ciężarem pokrycia. Wiem że takie sytuacje częściej zdarzają się w przypadku adaptacji starych, najczęściej drewnianych domów, niż w przypadku nowych konstrukcji.

W tym sensie blacha jest najlepszym rozwiązaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 marca 2007, 20:08

Koleżanki i koledzy budowlani na wstepie chcę złożyć wszystkim kobietom najlepsze życzenia z okzazji ich Świeta a teraz tylko dodam, że dachówki leżą na dachach już grubo ponad 200lat i spełniją swoje zadanie. Obecnie też buduję dom systemem gospodarczym i brałem pod uwagę blachę ale im głębiej w las tym bliżej mi do dachówki. Dziś jestem zdecydowany na dachówkę Creaton niemiecka produkcja 30 lat gwarancji i za 200m krycia dachu 12000 tyś całość.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 marca 2007, 20:26

Ojej :D
dziekuje za życzenia, moris.. (jestem kobietą, a co... 8)
Ja także jestem zdania, ze jesli dach- to tylko pokryty dachówką. Pozdrawiam, zyczac miłego dnia :)

Zgłoś | Cytuj | Link

19 października 2022, 11:29

Co myślicie o pince pur na ocieplenie dachu?

https://www.blanzek.pl/izolacja-piankowa-pur/

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 505 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 327 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 159 Grupa: Technologie... Falowniki sieciowe https://sklep.enovus.pl/falowniki/ , zwane również inwerterami sieciowymi, są kluczowym elementem instalacji fotowoltaicznych podłączonych do...
  • JAKIE SZAMBO? Liczba postów: 73 Grupa: Technologie... Natomiast gdybyście szukali ekologicznych środków do upłynniania ścieków w instalacji przydomowej oczyszczalni ścieków, czy szambie to warto zapoznać się z ofer...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 159

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >