Użytkownik Gość: shadow 13 napisał:
Witam. Zbliża się lato i
warto by było pomyśleć o
meblach ogrodowych na działkę... Jaki rodzaj mebli
wybrać
i z jakiego materiału? Poradźcie coś
:)
My preferujemy rozwiązania "eko" i "natural". Przez długi
czas krzesłami na działce były pieńki drewniane :-) Z
czasem uznaliśmy że czas na zmiany więc z palet
zrobiliśmy stolik i fotele / krzesła. Dodatkowo do belek
na tarasie zamontowaliśmy mocowanie do huśtawek i
w ten sposób, poza typowymi krzesłami, są 4 proste
huśtawki - I one są zwykle najczęściej oblegane. Lubią
je zarówno dzieci jak i dorośli :-)
Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 4 5 6 7 8 ▸ ▸▸
offline derbud doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline gosia2307 doświadczony
|
Też wole rozwiązania eko. Pokusiłam się z mężem o zrobienie krzeseł, kanapy i stolika. Kilka poduszek, świeczki i klimat idealny na romantyczne wieczory, a przy tym jakie to wszystko praktyczne! Inspiracje znalazłam na http://www.dopoznania.pl/warszawa/pl/eko_meble_zrob_to.html, polecam ogólnie fajna stronka :) |
| |
Reklamy Google | |
offline SwiatPlastiku.pl majster
|
|
| |
offline Bordon44 fachowiec
|
|
| |
offline lewis majster
|
W ogrodzie najlepiej wyglądają jednak drewniane meble, można zastosować nasze polskie drewno chociaż jeśli ma to być na lata to można coś egzotycznego np iroko, wtedy nie trzeba się tak bardzo martwić o konserwację. Ja mam meble na tarasie z edar.com.pl, który jest niezadaszony na zamówienie - w sumie to tylko stolik i 6 krzeseł, ale są bardzo solidne, są już drugi sezon, nie dbam o nie za bardzo i drewno zero śladów zużycia (iroko właśnie). Nie chciałem metalowych chociaż bardziej trwałe, bo jednak by nich siedzieć trzeba mieć jakieś poduszki czy pokrowiec - a komu się chce pamiętać by to przed deszczem chować? Plastik odpada przecież :P |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Dixiestore_pl praktykant |
|
| |
offline ZSWojtczak.pl inżynier
|
|
| |
offline drewbud fachowiec
|
tak, ale miałam na myśli dodatkowe dekoracje, wiadomo że
meble to nie tylko wygoda ale i dekoracja, zwłaszcza
drewniane |
| |
Gość: wikos3 praktykant |
A sprawdzaliście już ofertę Doram Design ? Na stronie https://doramdesign.pl jest ciekawa oferta zestawów mebli ogrodowych dla wymagających oraz leżaków. Wybór jest naprawdę spory, więc każdy może znaleźć rozwiązanie w pełni dopasowane do swoich potrzeb. Seria Bali jest naprawdę wyjątkowa! |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
|
Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 4 5 6 7 8 ▸ ▸▸