Mój stary parkiet skrzypi (witam wszystkich serdecznie(

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

2 sierpnia 2008, 00:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam bardzo cieplutko i mam nadzieje ze równiez ciepło tu sie traktuje nowych i żadnych wiedzy na temat wszystkiego co związane z budowlanką.
Jestem nowy mam na imię Grzegorz, ksywa jahur.Za miesiąc chce otworzyc swoją malutką firme związaną z wykonczeniami. Chciałbym tu wymienic sie doswiadczeniami jak i równiez będe napewno prosił o porade.
Bywałem na iinym tak mi sie wydawało popularnym forum budowlanym lecz niestety strasznie mi sie to nie spodobało gdyz niechcieli odpowiadac i niewiem czym to było spowodowane, byc moze wysokim mniemaniem.
To wszystko na początek, jeszcze raz witam serdecznie.
Moj problem jaki mam dotyczy podłogi w naszym mieszkaniu, jest tu połozony parkiet ale juz stary i bardzo mocno on skrzypi, gdzie niegdzie płytki są luxne i jest to normalnie odczuwalne.

Pytanie mam co z tym fantem zrobic??
Owszem myslimy nad wymianą podłogi, jakies panele bądz deska i potrzebuje porady co zrobic z tym parkietem przed połozeniem nowej drewno bądz drewnianej podłogi. Można by było zerwac lecz niewiem co jest pod spodem i moze nie warto gdyz juz swoj poziom ma ale napewno trzeba by ją jakos naprawic.
I teraz jak???
Ja myślałem przed połozeniem nowej zeby wylac, zalac szczeliny jakims klejem.
????
Gorąco pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 grudnia 2009, 14:06

ale cie potraktowali, rzeczywiscie cieplutko, zero odpowiedzi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 grudnia 2009, 02:41

Tu by przydała się wypowiedź doświadczonego parkieciarza, nie takiego co tylko przychodzi i kładzie nowe, tylko takiego, co potrafi poradzić sobie w takich przypadkach.
Chętnie bym pomógł ale parkietami się nie zajmuję, /kto robi wszystko ten nie robi dobrze nic/ mam od tego sprawdzoną firmę, którą polecam przy okazji moich robót..

Zgłoś | Cytuj | Link

25 grudnia 2009, 13:31

Witam,

polecam zerwać klepki, wyszlifować (usunąć) subit lub inny materiał na którym położone są klepki i ułożyć podłogę (deskę).

Z naszych doświadczeń wynika, że "kombinowanie" poprzez drobne remonty w większości przypadków kończy się wyższymi kosztami niż ułożenie nowego pokrycia. Zawsze pojawiają się wcześniej nie przewidziane czynniki.

Pozdrawiam

AKUSTA
Producent podłóg na legarach.
rc

Użytkownik jahur napisał: Witam bardzo cieplutko i mam nadzieje ze równiez ciepło tu sie traktuje nowych i żadnych wiedzy na temat wszystkiego co związane z budowlanką.
Jestem nowy mam na imię Grzegorz, ksywa jahur.Za miesiąc chce otworzyc swoją malutką firme związaną z wykonczeniami. Chciałbym tu wymienic sie doswiadczeniami jak i równiez będe napewno prosił o porade.
Bywałem na iinym tak mi sie wydawało popularnym forum budowlanym lecz niestety strasznie mi sie to nie spodobało gdyz niechcieli odpowiadac i niewiem czym to było spowodowane, byc moze wysokim mniemaniem.
To wszystko na początek, jeszcze raz witam serdecznie.
Moj problem jaki mam dotyczy podłogi w naszym mieszkaniu, jest tu połozony parkiet ale juz stary i bardzo mocno on skrzypi, gdzie niegdzie płytki są luxne i jest to normalnie odczuwalne.

Pytanie mam co z tym fantem zrobic??
Owszem myslimy nad wymianą podłogi, jakies panele bądz deska i potrzebuje porady co zrobic z tym parkietem przed połozeniem nowej drewno bądz drewnianej podłogi. Można by było zerwac lecz niewiem co jest pod spodem i moze nie warto gdyz juz swoj poziom ma ale napewno trzeba by ją jakos naprawic.
I teraz jak???
Ja myślałem przed połozeniem nowej zeby wylac, zalac szczeliny jakims klejem.
????
Gorąco pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...
  • Podłogi drewniane - parkiet, deski... Liczba postów: 376 Grupa: Robimy stro... Osobiście uważam, że drewno naturalne na podłodze to najlepsza rzecz! To rozwiązanie zdrowe, bezpieczne i generalnie rekomendowane rodzinom z małymi dziećmi ;)....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 373

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >