Monitoring

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

7 września 2015, 09:02

Zgadzam sie: good 0 bad

ja osobiście przymierzam się do takiego rozwiązania dla własnego bezpieczeństwa, tym bardziej, że wypadków zdarza się coraz więcej. sąsiad wspominał ostatnio, że nawet zdecydował się na czujnik dymu od http://poltraf.com/ i jest zadowolony z zakupu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 września 2015, 08:07

Użytkownik Jurek367 napisał: Monitoring w mieszkaniu? TO już chyba lekka przesada by
była. Nie mam jeszcze obsesji. Jeszcze w domu to bym może
się zdecydował, ale mieszkanie... raczej nie

Jeżeli obawia się kogoś to czemu nie. Wszystko jest dla ludzi.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 września 2015, 20:09

Niektóre domy tego na pewno wymagają. Natomiast przy zwykłych klasycznych budynkach, któe nie mardzo różnia sie od przeciętnych to raczej na taką inwestycje bym się nie pokusił :)

Zgłoś | Cytuj | Link

11 września 2015, 09:56

Hej. Na taki monitoring musisz mieć raczej zgodę spółdzielni mieszkaniowej lub wspólnoty, jeśli te kamery chcesz zawiesić na ścianach zewnętrznych bloku. Nie można samowolnie montować kamer na bloku. Monitoring jest zakładany na przykład na parkingach czy w strefach szczególnie zagrożonych dewastacją, ale musi to być poprzedzone uchwałą zarządu wspólnoty i konsultacjami z pozostałymi mieszkańcami.
Kodeks karny mówi tak:
Artykuł 267: Kto bez uprawnienia uzyskuje dostęp do informacji dla niego nieprzeznaczonej, otwierając zamknięte pismo, podłączając się do sieci telekomunikacyjnej lub przełamując albo omijając elektroniczne, magnetyczne, informatyczne lub inne szczególne jej zabezpieczenie, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Tej samej karze podlega ten, kto w celu uzyskania informacji, do której nie jest uprawniony, zakłada lub posługuje się urządzeniem podsłuchowym, wizualnym albo innym urządzeniem lub oprogramowaniem.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 września 2015, 09:14

Mało ludzi go jeszcze posiada ale myślę, że warto założyć. Przydaje się nie tylko w kwestii kradzieży ale też kontrolowania czy dzieci są w domu

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 września 2015, 15:24

Zgadzam sie: good -1 bad

Nie używam. Jakoś problemów nie mam.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 września 2015, 19:11

Też nie używam. Ale mam zamiar

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2015, 12:04

My się zdecydowaliśmy z uwagi na to,że mamy dom w pewnym oddaleniu od innych budynków. Poza tym w okolicy zdarzały się kradzieże. Oczywiście nie zakładam,że od razu u nas coś takiego się stanie ale warto jest dmuchać na zimne. Alarm z monitoringiem nie jest drogi a jednak stanowi bardzo dobre zabezpieczenie. Polecam skontaktować się z tą firmą:
http://www.eltrox.pl/monitoring.html
- specjalizują się w alarmach oraz w monitoringu. Na stronie znajdziecie mapkę ich placówek stacjonarnych a maja odziałów w Polsce ponad 40. Możecie w każdym momencie podejść oraz dopytać się jaki monitoring bedzie odpowiedni.

Ten post był edytowany przez majkale dnia: 22 września 2015, 12:05
Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2015, 15:21

Uważam, że zabezpieczenie bezpieczeństwa rodzinie, to najważniejsza sprawa. Co prawda prędzej nie myślałam o tym, ale mąż mnie sprowadził na ziemię opowiadając o włamaniu do magazynu. Zaczęłam szperać i znalazłam tą stronę
http://www.kamery.pl/m_super-ceny.htm Kamerki to dobry pomysł, a jeszcze trafia się promocyjna okazja- super.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 września 2015, 07:52

Co sądzicie o takim monitoringu http://www.kamery.pl/produkty/zestawy-cctv/in dex.html ? Szukam czegoś do domu i biura. Do tej pory mieliśmy atrapy ale ostatnio ilość włamań wzrosła i chcę zainwestować w prawdziwy monitoring.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 13 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Wentylacja mechaniczna Liczba postów: 79 Grupa: Inteligentn... Od wielu lat prowadzę własną firmę i zdaje sobie sprawe z tego jak ważna jest współpraca z najlepszymi w danej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na które...
  • Ryzyko przy inteligentnym domu Liczba postów: 28 Grupa: Inteligentn... Po pierwsze żadne bajery na Wifi. Jeśli chcesz mieć Smart dom który będzie ogarniał za ciebie to wybierz jakąś kompletna opcje. Loxone lub knx ewentualnie grent...
  • Budowa kominka Liczba postów: 6 Grupa: Inteligentn... Takie rzeczy jak budowa kominka to zadanie tylko i wyłącznie dla specjalisty
  • Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 165 Grupa: Inteligentn... Mądre głowy! Potrzebuję flow/noda który będzie mi priorytetyzował 2 wejścia na 1 wyjście. Mam 2 węzły z czego jeden wysyła dane co 1s a drugi w nieregularnych o...
  • alarm Liczba postów: 54 Grupa: Inteligentn... A może lepiej wybrać kamery zewnętrzne z alarmem dźwiękowym i świetlnym? Fajną opcją mogą być wersje obrotowe typu zestaw 2 x orllo z12 https://orllo.pl/zestaw-...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 269

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >