Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
offline kazia7474 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline ottenjeden fachowiec
|
hm, to chyba jakaś paranoja żeby zakładać monitoring w mieszkaniu i to jeszcze w bloku, ale z drugiej strony nie każdego stać żeby się przeprowadzić do osiedla strzeżonego, bo tak mu się podoba. No, ale nadal nie rozumiem po co miałby zakładać ten monitoring. |
| |
offline eAlarmy doświadczony
|
Jak masz mieszkanie na strzeżonym osiedlu to monitoring w mieszkaniu raczej nie będzie potrzebny. Jeśli chcesz bardziej się zabezpieczyć to może pomyśl o systemie alarmowym, roletach antywłamaniowych, a nawet domofonie czy videodomofonie. Przejrzyj sobie też inne sprzęty, które służą do zabezpieczenia mienia. |
Ten post był edytowany przez eAlarmy dnia: 28 grudnia 2015, 12:19 | |
| |
offline MartynaCon inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Paweł1985 kierownik
|
Mi się wydaje, że nawet na strzeżonym osiedlu alarm domowy nie jest niczym na wyrost. Teraz w zasadzie monitoringi zakładane są nawet na starych osiedlach tych z lat 70/80 ale nie wiem czy to jakoś zwiększa bezpieczeństwo. Sąsiadowi włamali się do mieszkania i okazało się, że system monitoringu nie wiele pomógł. Ja bym jednak był za montażem jakiegoś choć podstawowego systemu alarmowego w mieszkaniu. |
| |
offline eAlarmy doświadczony
|
Monitoring dla biura i firmy oczywiście zawsze ma sens. W
przypadku domów to na pewno przyda się tam, gdzie domy
usytuowane są gdzieś na uboczu, bez sąsiadów. W
mieszkaniu na osiedlu, które jest monitorowane taki system
nie jest zbytnio potrzebny, ale w zamian można pomyśleć o
domofonie i innego rodzaju zabezpieczeniach takich jak np.
czujniki dymu. |
| |
offline demus praktykant
|
|
| |
offline andreasss0011 doświadczony
|
|
| |
offline zbuntowany_anioł fachowiec
|
Na osiedlach profesjonalny monitoring to podstawa. Nigdy nie wiadomo co się może wydarzyć, zatem lepiej dmuchać na zimne i zainwestować w wysokiej klasy sprzęt który zapewni mieszkańcom bezpieczeństwo. Dlatego mogę ze swojego doświadczenia polecić świetną firmę zakładającą monitoring jaką jest Diamond. N osiedlu na którym mieszkam są ich kamery które nie raz okazały się bardzo pomocne. |
|
Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸