Nie wiem czy dobrze Cię rozumiem, ale chodzi Ci o monitoring wewnątrz mieszkania czy na zewnątrz? Ja korzystam z usług monitoringowych dla mojej firmy od http://jsp.com.pl, ale nie widzę potrzeby zakładania monitoringu w samym mieszkaniu - chcesz samego siebie oglądać? Mam tu obawy co do etyki takiego zabiegu, zależy z kim mieszkasz:) A jesli przed mieszkaniem to może warto umówić się z sąsiadami z piętra tak, aby każdy mógł korzystac i czuł sie bezpiecznie?
Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸
offline kajman praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez kajman dnia: 14 lutego 2016, 00:50 | |
| |
Reklamy Google | |
offline czeskii3 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline dopoznania.pl doświadczony
|
osoby, które chcą czuć się maksymalnie bezpiecznie, mogą zdecydować się na kupno nieruchomości na osiedlu strzeżonym. Generalnie, wybierając nowe mieszkanie w konkretnej lokalizacji, zawsze warto zwrócić uwagę czy jest zamontowany monitoring. Przeprowadzone badania wskazują, że w takich miejscach dużo rzadziej dochodzi do wszelkich czynów niezgodnych z prawem, a ludzie tam mieszkający czują się o wiele bardziej spokojnie oraz komfortowo |
| |
offline ada93 praktykant
|
|
| |
offline Alonka31 inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline paluch686 fachowiec
|
Ja z kolei polecam firmę Asmex - systemy alarmowe, kamery Poznań. Bardzo rzetelna firma, fachowa pomoc doradcza, pomogli wybrać co i jak trzeba zamontować, co będzie dla mnie najlepsze. Polecam. |
| |
offline marek159 praktykant
|
Musisz mieć zgodę prawnego właściciela/administratora
budynku. Jeżeli jest to spółdzielnia - pismo do
spółdzielni o warunki wykonania takiej instalacji, jeżeli
wspólnota to też pismo, lecz zmienia się sposób
uzyskiwania zgody. Ze wspólnotą jest ciężej bo z racji
współwłasności takie coś musi zostać uchwalone na
zebraniu wspólnoty, więc do podjęcia decyzji możesz
trochę poczekać |
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
offline Atena majster
|
My zamówiliśmy sobie monitoring osobno i teraz szukamy firmy do instalacji sprzętu. Znajomy mi polecił http://www.iinstalacjekrakow.pl/ i tam własnie zamierzamy uderzyć, szczególnie, że w Krakowie są dość znani z dobrej i fachowej roboty :) Pytanie czy monitoring, który wybraliśmy jest dobrej klasy hehe :P Ale powinien być. |
Ten post był edytowany przez Atena dnia: 26 października 2016, 14:07 | |
| |
offline Kluiza doświadczony
|
|
|
Stron: 13 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸