Montaż drzwi wewnętrznych

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸

20 sierpnia 2018, 13:29

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem jak zrobili Ci montaż, bo nie znam tej firmy, ale podpowiem jedno. Zawsze warto wybierać drzwi w miejscu gdzie mają dobrych montażystów. Raz, że montaż jest bezproblemowy, a dwa że oszczędza się dodatkowe złotówki na VATcie, bo zamiast drzwi kupić netto + 23% VAT to można je mieć wraz z usługą na 8% VATcie. Dzięki takiemu zabiegowi można np. dołożyć do mocniejszej okleiny w drzwiach. Przykładowo drzwi Magnolia w okleinie Greco kosztują 420zł, a w CPL 480zł. Różnica 14% z hakiem. Różnica na VATcie to 15% więc wchodzi jedno w drugie :).

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 września 2018, 11:00

Jeżeli montujesz drzwi, to przede wszystkim upewnij się czy masz wszystkie narzędzia, a akurat pod tym kątem możemy pomóćc i doradzić, zobacz na 1001narzedzi.pl

Ten post był edytowany przez 1001narzedzi.pl dnia: 10 września 2018, 15:11
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 września 2018, 20:55

Użytkownik mazwoj napisał: Nie wiem jak zrobili Ci montaż, bo nie znam tej firmy, ale
podpowiem jedno. Zawsze warto wybierać drzwi w miejscu
gdzie mają dobrych montażystów. Raz, że montaż jest
bezproblemowy, a dwa że oszczędza się dodatkowe
złotówki na VATcie, bo zamiast drzwi kupić netto + 23%
VAT to można je mieć wraz z usługą na 8% VATcie. Dzięki
takiemu zabiegowi można np. dołożyć do mocniejszej
okleiny w drzwiach. Przykładowo drzwi Magnolia w okleinie
Greco kosztują 420zł, a w CPL 480zł. Różnica 14% z
hakiem. Różnica na VATcie to 15% więc wchodzi jedno w
drugie :).

Sprytnie wykombinowane obliczenie. Rzeczywiście zgadza się to co piszesz. Sprawdzi się to przy drzwiach wewnętrznych, bo tam masz różne okleiny do wyboru. W drzwiach zewnętrznych można pokusić się o sfinansowanie części lepszej ościeżnicy (np Termo zamiast stalowej), albo można zakupić za to część materiałów niezbędnych do np. ciepłego montażu:
http://wiked.pl/katalogi/katalogdrzwi.pdf
Na 54 stronie są akcesoria, które ładnie wejdą w tą różnicę VATu. Poszerzenia, klinatyrty, kleje, taśmy do ciepłego montażu.
Można też za te pieniądze zabrać żonę do fajnej knajpki na drinka. Cel może być dowolny ;).

Zgłoś | Cytuj | Link

17 września 2018, 10:00

Widzisz jak łatwo można usprawnić sobie domowy budżet. W przypadku drzwi wewnętrznych można pokryć lwią część montażu (zależnie od montażysty i regionu). Można jak pisałem wyżej zmienić okleinę na lepszą np. z Greco na CPL albo Premium. Można też zupełnie zmienić powłokę i dać np lakier zamiast laminatu. Obliczeniowo wychodzi podobnie:
https://erkado.pl/produkt/anubis-1/
Pierwsze lepsze z brzega lakierowane w cenie 580zł netto
https://erkado.pl/produkt/magnolia-2/
Magnolia, która jest bardzo popularna w cenie 420zł netto

To jakby ktoś chciał wzór w białym ale niekoniecznie w okleinie to można zrobić w ten sposób jak opisywałem wyżej.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 września 2018, 17:05

90% ludzi nawet coś tam majsterkujących nie będzie w stanie zamontować swoich drzwi. Pozostałym 10% zajmie to na prawdę sporo czasu jak nie wiedzą jak się do tego zabrać. Jest to ustawianie drzwi w 3 płaszczyznach co nie jest wcale łatwe samemu. Przydają się do tego narzędzia tego typu:
https://www.stalremdrzwi.pl/wp-content/uploads/2017/10/Katal og-marketingowy-Erkado.pdf

Strona 24. Tylko pytanie czy nie taniej jest zatrudnić montażystę jak kupować urządzenie do montażu, które wykorzysta się tylko raz.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 stycznia 2019, 13:01

Próbowałem kiedyś sam zająć się wstawieniem drzwi i okien, ale naprawdę nie miało to sensu. Zmarnowałem kupę czasu a i tak ostatecznie ściągnąłem speców z firmy www.cerchem.com.pl gdzie robiłem zamówienie żeby po mnie poprawili i zrobili jak trzeba. Profesjonalnie podeszli do tematu.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 stycznia 2019, 09:30

Nie każdy posiada odpowiednie umiejętności majsterkowicza aby zamontować samodzielnie drzwi. Poza tym do montażu drzwi potrzebne są narzędzia, a kupno takich na kilka sztuk drzwi mija się z celem.
Poza tym kupując drzwi z usługą montażu można pokusić się zakup samych drzwi na 8% VATcie, co już daje sporą część montażu za darmo. Jak ktoś ma smykałkę i sam zamontuje sobie drzwi to różnicę 15% oszczędzonego VATu wykorzysta na zmianę np. okleiny z Greko na Premium praktycznie w tej samej cenie. Mała sztuczka, ale dzięki temu można mieć jeszcze lepsze drzwi w zasadzie tej samej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

18 lutego 2019, 11:29

Montaż drzwi wewnętrznych wymaga wyposażenia się w zawiasy, zamki i inny osprzęt do montażu drzwi. Tego typu produkty znajdziecie w hurtowni www.firmakowal.pl Mają dobre ceny, więc warto się do nich zgłosić.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lutego 2019, 12:51

Aby nowo zakupione drzwi spełniały w 100% swoją funkcję to powinny być odpowiednio zamontowane. Jeżeli nie mamy czy nie znamy fachowca od montażu drzwi może warto się zwrócić o pomoc do http://montazdrzwi.net.pl to specjaliści, którzy mają za sobą setki zamontowanych drzwi oraz wymienionych futryn. To na pewno gwarancja że świetne drzwi będą odpowiednio zamontowane.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 lutego 2019, 08:24

Generalnie jak ktoś się na czymś nie zna to lepiej zapłaciś te 200-300zł za montaż drzwi które nierzadko kosztują 4000-6000zł. Można też pogadać aby objąć drzwi 8% VATem z usługą montażu, co obniży koszty samych drzwi. Różnica w VATach jest na tyle miła, że można taki montaż mieć niejako "za darmo".

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 318

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >