Nie wiem jak zrobili Ci montaż, bo nie znam tej firmy, ale podpowiem jedno. Zawsze warto wybierać drzwi w miejscu gdzie mają dobrych montażystów. Raz, że montaż jest bezproblemowy, a dwa że oszczędza się dodatkowe złotówki na VATcie, bo zamiast drzwi kupić netto + 23% VAT to można je mieć wraz z usługą na 8% VATcie. Dzięki takiemu zabiegowi można np. dołożyć do mocniejszej okleiny w drzwiach. Przykładowo drzwi Magnolia w okleinie Greco kosztują 420zł, a w CPL 480zł. Różnica 14% z hakiem. Różnica na VATcie to 15% więc wchodzi jedno w drugie :).
offline mazwoj fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline 1001narzedzi.pl majster
|
|
Ten post był edytowany przez 1001narzedzi.pl dnia: 10 września 2018, 15:11 | |
| |
Reklamy Google | |
offline theme fachowiec
|
|
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Widzisz jak łatwo można usprawnić sobie domowy budżet. W
przypadku drzwi wewnętrznych można pokryć lwią część
montażu (zależnie od montażysty i regionu). Można jak
pisałem wyżej zmienić okleinę na lepszą np. z Greco na
CPL albo Premium. Można też zupełnie zmienić powłokę i
dać np lakier zamiast laminatu. Obliczeniowo wychodzi
podobnie: |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
90% ludzi nawet coś tam majsterkujących nie będzie w
stanie zamontować swoich drzwi. Pozostałym 10% zajmie to
na prawdę sporo czasu jak nie wiedzą jak się do tego
zabrać. Jest to ustawianie drzwi w 3 płaszczyznach co nie
jest wcale łatwe samemu. Przydają się do tego narzędzia
tego typu: |
| |
Reklamy Google | |
Gość: piorkiewski praktykant |
Próbowałem kiedyś sam zająć się wstawieniem drzwi i okien, ale naprawdę nie miało to sensu. Zmarnowałem kupę czasu a i tak ostatecznie ściągnąłem speców z firmy www.cerchem.com.pl gdzie robiłem zamówienie żeby po mnie poprawili i zrobili jak trzeba. Profesjonalnie podeszli do tematu. |
| |
offline mazwoj fachowiec
|
Nie każdy posiada odpowiednie umiejętności majsterkowicza
aby zamontować samodzielnie drzwi. Poza tym do montażu
drzwi potrzebne są narzędzia, a kupno takich na kilka
sztuk drzwi mija się z celem. |
| |
Gość: lirman praktykant |
Montaż drzwi wewnętrznych wymaga wyposażenia się w zawiasy, zamki i inny osprzęt do montażu drzwi. Tego typu produkty znajdziecie w hurtowni www.firmakowal.pl Mają dobre ceny, więc warto się do nich zgłosić. |
| |
Gość: piotr praktykant |
Aby nowo zakupione drzwi spełniały w 100% swoją funkcję to powinny być odpowiednio zamontowane. Jeżeli nie mamy czy nie znamy fachowca od montażu drzwi może warto się zwrócić o pomoc do http://montazdrzwi.net.pl to specjaliści, którzy mają za sobą setki zamontowanych drzwi oraz wymienionych futryn. To na pewno gwarancja że świetne drzwi będą odpowiednio zamontowane. |
| |
offline theme fachowiec
|
Generalnie jak ktoś się na czymś nie zna to lepiej zapłaciś te 200-300zł za montaż drzwi które nierzadko kosztują 4000-6000zł. Można też pogadać aby objąć drzwi 8% VATem z usługą montażu, co obniży koszty samych drzwi. Różnica w VATach jest na tyle miła, że można taki montaż mieć niejako "za darmo". |
|