Montaż drzwi wewnętrznych

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8  ▸

11 marca 2019, 17:14

Zgadzam sie: good 0 bad

Raczej drzwi z sosnowym ramiakiem, z wypełnieniem z MDFu, z fornirem dębowym grubości 3-4mm. Jakbym miał za takie drzwi dać 3-4 razy tyle co za popularne MDFy to chyba musiałbym zarabiać znacznie więcej. Drzwi litych dębowych szukać można ze świeczką na rynku i mógłbym takie firmy policzyć na palcach stolarza ;).
Zdecydowanie ja osobiście wolę zwykłe tańsze MDFy z DRE czy z Erkado, bo jak mi się znudzą za kilka, kilkanaście lat to je zmienię w raz z większym remontem.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 sierpnia 2020, 10:56

Na pewno będziecie musieli rozejrzeć się za firmą, która zajmuje się sprzedażą akcesoriów do drzwi. Ja od siebie mogę wam polecić zapoznanie się z ofertą https://www.bufab.com/ Sam zamawiam od nich akcesoria do drzwi i okien oraz inne elementy metalowe.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 września 2020, 06:26

Ja podczas montażu polegałem z specjalistach z firmy Dobredrzwi.pl, w której kupowałem drzwi do swojego domu. Polecam.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2020, 10:43

I jak wyszło, jakie drzwi wybraliście? Ja zdecydowałem się postawić na wersje dębowe i efekt końcowy w pełni zadowalający.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 marca 2021, 11:05

a kupował ktoś drzwi od http://www.gerde.pl?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 marca 2021, 06:53

Adamss33 - jak cenowo wyszły Ci dębowe drzwi? Zmieściłeś się w 2000zł za kompletną 1 sztukę bez montażu?
Teraz trzeba sprawdzać co się kupuje, bo pod hasłem drzwi drewniane często kryją się drzwi z sosny + jakieś wypełniacze z pianek + płyciny ze sklejki z jakiegoś szlachetniejszego drewna jak dąb. Tak na prawdę 90% to sosna i z wierzchy trochę dębu dla oka. Jest to OK o ile cena odpowiada materiałom. Za pełne drewniane drzwi od stolarza z dębu cena śmiało może sięgać 2500zł. Za drzwi z dębowym fornirem nie dałbym więcej jak 1500zł. I tu pytanie kluczowe czy jednak nie taniej i nie lepiej byłoby kupić drzwi z MDFu jakie ma np. Pol-Skone, Erkado, Porta, DRE itd. Jakościowo to samo co drewniane, bo i technologia produkcji tożsama. Różnią się materiałem bazowym (zamiast drewna płyty MDF).

Zgłoś | Cytuj | Link

4 maja 2021, 09:22

A sprawdzał ktoś może ofertę przedstawioną przez https://dobkielce.pl gdzie wybraliśmy nasze wymarzone drzwi. Generalnie wyglądają po zamontowaniu jeszcze lepiej niż na zdjęciu. naprawdę super sprawa. Świetnie wyciszają pomieszczenie, znakomicie się prezentują. Poza tym mają praktyczny zamek magnetyczny.

Zgłoś | Cytuj | Link

5 maja 2021, 21:26

U mnie też wybór padł na drewniane drzwi wewnętrzne, zamówiłem je pod wymiar w parkietlux bo marketowe opcje jakoś do mnie nie przemawiały, a tak mam przeszklenia jakie chcę i wszyscy są zadowoleni.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 maja 2021, 10:08

Miejsce zakupu nie mówi o jakości drzwi, bo w marketach też masz drzwi znanych producentów. Niekiedy pod zmienionymi nazwami ale śmiało można dostać drzwi w marketach z DRE, Erkado czy z Porty. I nieprawdą jest to, że są one gorszej jakości. Niska cena wynika z tego, że są to podstawowe modele zamawiana do tego w hurcie.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 maja 2021, 14:43

Postaw także na wyjątkowe i niepowtarzalne klamki do drzwi, dzięki którym masz pewność, że wszystko będzie ze sobą spójnie się prezentować. Ze swojej strony mogę polecić klamki od https://roothkin.pl/ które na tle innych propozycji wyróżniają się naprawdę dobrą jakością, a także unikalnymi wykończeniami, które bez wątpienia podbiją Twoje serce.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  5 6 7 8  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 379

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >