A ja uważam, że dobrym sposobem na ekologiczne ogrzewanie domu jest brykiet z trocin bądź pellet. Sam zajmuję się produkcją tych biopaliw. Brykieciarki do trocin, linie produkcyjne do pellety oraz inne potrzebne sprzęty kupiłem w sklepie www.comerc.pl. Dostałem najwyższej jakości sprzęt w korzystnych cenach. Dzięki temu mogę produkować opał przyjazny dla środowiska.
Gość: Stach555 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: afik7 praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Smarttrans.net.pl majster
|
|
| |
Gość: golert praktykant |
|
| |
Gość: soluja praktykant |
Co do kotłów to ja zdecydowałem się na kocioł wieloolejowy. Zakupiłem go od firmy www.tec.com.pl, która oferuje ekologiczne kotły, piece i palniki w bardzo korzystnych cenach. Polecam wam ich produkty. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: krimer praktykant |
Świetnymi ekologicznym ogrzewaniem w moim przypadku okazały się promienniki, które zakupiłem od firmy www.rotal.pl w Dodatku promienniki te świetnie się prezentują. Polecam wam przyjrzeć się ofercie tej firmy. |
| |
offline zdolny inżynier
|
Ja też jestem za biopaliwami. Sama właśnie w ten sposób planuję ogrzewać mój dom. Rozglądałam się już nawet za sprawdzoną firmą, która dostarcza takie produkty klientom i tak trafiłam na ofertę ONICO. Może ktoś z Was miał już z nimi do czynienia i podzieli się doświadczeniem ? Z góry dziekuje :) |
| |
Gość: kertos praktykant |
Ekologiczne rozwiązania grzewcze znajdziecie w ofercie firmy www.MIRENERGIA.pl Firma ta oferuje pompy ciepła, kotły gazowe oraz rekuperatory, które odzyskują ciepło z wentylacji. Jeżeli chcecie być ekologiczni to się skontaktujcie z tą firmą. |
| |
Gość: kremsy praktykant |
Najlepszym rozwiązaniem jest wykorzystanie paliw odnawialnych. Coraz więcej osób decyduje się na hodowlę roślin energetycznych, z których powstaje pellet. Jeżeli jesteście zainteresowani tym tematem to zajrzyjcie na stronę www.bep-sa.pl |
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Alternatywą jest pozyskiwanie energii odnawialnej z gruntu, za pośrednictwem pompy ciepła. Największą sprawność uzyskuje ona w połączeniu z ogrzewaniem podłogowym, oczywiście pod warunkiem odpowiedniej budowy takiego grzejnika podłogowego. Żeby uzyskać maksimum energii cieplnej bez niepotrzebnych strat, należy zadbać o solidną warstwę termoizolacji podłogi, układanej w dwóch warstwach. W tej roli najlepiej sprawdzi się styropian grafitowy o parametrze lambda 0,031 W/mK, jak np. Knauf Therm Expert Dach/Podłoga EPS 80. W charakterze warstwy montażowej można natomiast zastosować płyty EPS ze specjalnymi wypostkami, np. Knauf Therm Expert Floor Heating. |
|