Napęczniałe drewno - nie mogę otworzyć szuflady - pomóżcie!

« Powrót do grupy: Porady i opinie

18 sierpnia 2010, 12:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Jakiś czas temu zalało mi mieszkanie. Niestety poziom wody był dość wysoki, przez co woda dostała się nawet do szafek. Pod kuchenką gazową i piecem (pod zabudowę) mam szufladę, w której trzymam blachy i tego typu rzeczy. Po usunięciu wody nie sprawdzałam czy się otwiera, nie to było mi w głowie. Teraz chciałam wyciągnąć coś z szuflady I NIE DAJE RADY!!! Drewno tak nasiąkło wodą, że rozsadziło się wewnątrz. Co zrobić, jak to otworzyć? Macie jakieś pomysły?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 sierpnia 2010, 11:15

Najpierw radziłabym poczekać aż drewno dobrze się osuszy. Możliwe że wróci do swojego pierwotnego stanu. Jeżeli nie to najprawdopodobniej będziesz musiała czymś podważyć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 sierpnia 2010, 10:07

Nie wiem czy jak się je dobrze osuszy to przez przypadek nie pozostanie ono tak jak jest. Wydaje mi się, że najlepiej będzie ją jakoś wyłamać.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 sierpnia 2010, 13:53

no właśnie, martwię się, że jak dobrze wyschnie, choć nie wiem, czy już tak się nie stało, co w ogóle tej szuflady nie otworzę... :(
A czym podważyć, żeby nie zniszczyć mebla?

Zgłoś | Cytuj | Link

23 sierpnia 2010, 23:02

Najlepiej łomem,ale wtedy możesz uszkodzić mebel.. Spróbuj ruszac szufladą raz w lewo,raz w prawo i może uda się ją otworzyć. Poczekaj też aż meble dokładnie wyschną.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 280

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >