Napęd do bramy i drzwi garażowych

« Powrót do grupy: Porady i opinie

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

12 marca 2010, 14:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam. Chciałem zasięgnąć porady w sprawie napędu do bramy i bramy garażowej. Kończymy budować dom i zdecydowaliśmy z żoną, że takie sprzęty przyczynią się do zwiększenia bezpieczeństwa. Natomiast nie wiem gdzie powinienem to kupić no i przede wszystkim jakie marki są najlepsze i najstabilniejsze? Będę wdzięczny za radę gdzie mogę takie sprzęty dostać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 marca 2010, 12:43

Żeby coś konkretnie polecić musisz najpierw podać wszelkie parametry.
Jeśli chodzi o polecenie jakiejś firmy to ja mam Facca i jestem zadowolony. Szybki, cichy, jak na razie bez awarii.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 marca 2010, 12:41

Dziękuję za rady, konkretnie szukam napędu elektromechanicznego do bramy skrzydłowej, takiej do użytku przydomnego. Długość to 3,5 metra. Chciałbym żeby punkt podparcia bramy zagwarantował pewne blokowanie po zamknięciu. Ile może kosztować taki napęd?

Zgłoś | Cytuj | Link

30 marca 2010, 12:10

słuchaj mnie się wydaje, że ile by nie kosztował to warto w niego zainwestować. Żyjesz wygodniej i bezpieczniej. Zadzwoń do faaca i zapytaj, albo na ich stronce poszukaj jakiegoś info.

Zgłoś | Cytuj | Link

29 kwietnia 2010, 12:15

Zamontowałem FAACA 415. Ma tubową konstrukcję. Szybki, nie trzeba było wykonywać żadnych kosztownych przeróbek. Po zamknięciu sama się blokuje. Dzięki "hi-tech" brama może otwierać się częściowo albo np automatycznie się zamykać. Za gotowy zestaw zapłaciłem ok 3 tys, ale nie uważam żeby to było dużo za taką wygodę!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 kwietnia 2010, 12:33

Fajny napęd. Ja mam 414 i też jestem zadowolony! Na prawdę poprawia się komfort życia.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 maja 2010, 12:10

Póki co mogę go oceniać na podstawie działania przez krótki okres czasu, ale nie powiem - nie zawiodłem się. Doradzono mi faaca i przystałem na to ponieważ napędy nie są moją mocną stroną. Ale fakt, cichutko chodzi, zamyka się i blokuje bez problemu. Nawet żona stwierdziła, że był to dobry zakup. Jak ona tak mówi to już faktycznie musi to być prawda.

Zgłoś | Cytuj | Link

24 maja 2010, 12:21

hahahaha, faktycznie, z żoną nie ma dyskusji. U mnie było tak, że na szczęście żona się nie wtrącała w to co robię. Uzgodniliśmy, że potrzebujemy ok 2 tys zł i tyle trzeba będzie wydać. Ona nie ma prawa jazdy więc jej automatycznie otwierana brama nie robi różnicy, ale mówi, że napęd jest "ładny i modnie wygląda" ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

27 maja 2010, 15:26

Widzę, że wiesz o co chodzi. Mojej żonie zależało na tym, że wszystko ładnie wyglądało. Nie musi być praktycznie, byle by tylko jej się podobało. Tym razem trafiliśmy i w jej gust i w mój. Całe szczęście!

Zgłoś | Cytuj | Link

28 maja 2010, 13:44

grunty

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• płytki w salonie?? Liczba postów: 139 Grupa: Porady i op... Jeżeli robisz remont i potrzebujesz klejów oraz hydroizolacji czy uszczelniaczy to odwiedź witrynę https://diy.bostik.com/pl-PL Nie tylko znajdziesz odpowiednie...
  • Wyposażenie warsztatu Liczba postów: 339 Grupa: Porady i op... Szczególnie jeśli mamy do czynienia ze stalą nierdzewną, warto poddawać ją takim zabiegom jak https://passeco.pl/obrobka-elektrolitycz na/ . Wydajne środki do el...
  • czym wyczyścić płytki po fudze? Liczba postów: 3757 Grupa: Porady i op... Wyczyścić będzie trudno. Najważniejsze to po prostu na czas je zaimpregnować.
  • projektant wnetrz warto? Liczba postów: 450 Grupa: Porady i op... Ja uważam, że warto korzystać z usług projektantów wnętrz. Od rozplanowania umeblowania itd. zależy nasz późniejszy komfort korzystania z domu/mieszkania, więc....
  • jakie prezenty zrobić? Liczba postów: 19 Grupa: Porady i op... Świąteczna choinka pełna pralin z mlecznej czekolady to doskonały pomysł na słodki upominek dla bliskich. Dostępna na https://smaczajama.pl/pl/p/-Lindt-Lindor -S...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 222

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >