Witam. Chciałem zasięgnąć porady w sprawie napędu do bramy i bramy garażowej. Kończymy budować dom i zdecydowaliśmy z żoną, że takie sprzęty przyczynią się do zwiększenia bezpieczeństwa. Natomiast nie wiem gdzie powinienem to kupić no i przede wszystkim jakie marki są najlepsze i najstabilniejsze? Będę wdzięczny za radę gdzie mogę takie sprzęty dostać.
offline Filip majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline LordProtector doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Filip majster
|
|
| |
Gość: Gruch praktykant |
|
| |
offline Filip majster
|
Zamontowałem FAACA 415. Ma tubową konstrukcję. Szybki, nie trzeba było wykonywać żadnych kosztownych przeróbek. Po zamknięciu sama się blokuje. Dzięki "hi-tech" brama może otwierać się częściowo albo np automatycznie się zamykać. Za gotowy zestaw zapłaciłem ok 3 tys, ale nie uważam żeby to było dużo za taką wygodę! |
| |
Reklamy Google | |
offline LordProtector doświadczony
|
|
| |
offline Filip majster
|
Póki co mogę go oceniać na podstawie działania przez krótki okres czasu, ale nie powiem - nie zawiodłem się. Doradzono mi faaca i przystałem na to ponieważ napędy nie są moją mocną stroną. Ale fakt, cichutko chodzi, zamyka się i blokuje bez problemu. Nawet żona stwierdziła, że był to dobry zakup. Jak ona tak mówi to już faktycznie musi to być prawda. |
| |
Gość: mazurowy praktykant |
hahahaha, faktycznie, z żoną nie ma dyskusji. U mnie było tak, że na szczęście żona się nie wtrącała w to co robię. Uzgodniliśmy, że potrzebujemy ok 2 tys zł i tyle trzeba będzie wydać. Ona nie ma prawa jazdy więc jej automatycznie otwierana brama nie robi różnicy, ale mówi, że napęd jest "ładny i modnie wygląda" ;) |
| |
offline Filip majster
|
|
| |
Gość: aha praktykant |
|
|