Niekończący się spór, kolektory płaskie czy próżniowe

« Powrót do grupy: Ekspert kolektorów słonecznych

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

10 lutego 2015, 19:01

Zgadzam sie: good 0 bad

u mnie w domu od 2 lat sprawdza się kolektor płaski -http://www.komarpol.pl/ warto od razu powiedzieć, że kolektor (niezależnie jaki) to nadal spory wydatek, ale jednak warto w taką instalację zainwestować, bo to wydatek jeden na całe życie. pozdrawiam

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 4 marca 2016, 20:51
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lutego 2015, 17:44

No tak mozna też skorzystać z dopłat lub kredytów jeżeli jest taka mozliwośc ale racja żywotnośc takiego kolektora to czesto grubo ponad 20 lat, więc zwróci się na pewno :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2015, 16:09

Ja korzystam z kolektora http://remor.pl/, bardzo mi się sprawdza. Uwazam ze systemy solarne to rozwiązanie przyszłości bo oprocz tego ze sa ekonomicze to również przyjazne środowisku

Zgłoś | Cytuj | Link

5 marca 2015, 18:01

No tak czym bardziej staną się powszechne tym ich cena będzie niższa, więc same korzyści w okresie od wiosny do jesieni mozna na prawdę dużo z takiego systemu solarnego wyciągnąć na potrzeby c.w.u, a co za tym idzie mniejsze koszty przy spalaniu tradycyjnego paliwa w kotle :)

Zgłoś | Cytuj | Link

9 czerwca 2015, 13:34

Też patrzę przychylniej na kolektory próżniowe. Przemawia do mnie ich konstrukcja oraz to, że rzeczywiście mają wymienialne elementy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lipca 2015, 15:47

ja z kolei polecam kolektory słoneczne z Emiter, podobnie jak mrcin89 uważam, że fotowoltaika to przyszłość, super alternatywa dla węgla

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lipca 2015, 08:12

Oczywiście, że fotowoltaika jest teraz jedną z technologi w którą sporo sie inwestuje. Tylko w takimm kraju jak Polska uda się zastąpić węgiel odnawianymi źródłami ? Może i tak ale pewnie nie przez najbliższe 50 lat...

Zgłoś | Cytuj | Link

5 października 2015, 20:42

Raczej wątpię w całkowite zastąpienie węgla fotowoltaiką lub technologiami odnawialnymi,a przynajmniej nie w najbliższej przyszłości. Węgiel nadal jest bardzo popularnym środkiem opałowym. Porek, znasz jakąś konkretną firmę produkującą panele, bo chciałbym się mniej więcej zorientować jak wygląda sprawa stosunku cena/jakość, a znam jedynie braasa z tych większych firm.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2015, 06:56

Pare się znajdzie, ale większość ściąga je po prostu z Chin. Dlatego jeżeli chcesz zrobić taką instalację u siebie to jednak warto abyś został przy Braas :)

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2015, 21:27

No dokładnie, wydaję mi się, że korzystanie z produktów braasa wyjdzie tylko na dobre przy zakładaniu tego typu instalacji.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 4 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19414 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 311

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >