Nierówne tynki

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

9 sierpnia 2010, 17:44

Zgadzam sie: good 0 bad

Mam położone tynki cementowo wapeinne firma która wykonywała to "sknociła sprawę zobaczyłem to dobiero po tygodniu że są nie równe i chropowate, co ja mam teraz zrobić? Wyrównać to sam czy nie dam rady?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 sierpnia 2010, 10:15

Możesz wyrównać samemu. Przetrzyj najpierw papierem ściernym do utrzymania gładkiej powierzchni i połóż tynk jeszcze raz.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 sierpnia 2010, 11:36

Można załatwić to bez przecierania papierem. Wystarczy że w miejscach gdzie jest nierówno nałożysz więcej tynku i w ten sposób sam go wyrównasz.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2010, 10:26

Wydaje mi się, ze jeżeli nałoży się bezpośrednio tynk to mogą powstać ciemniejsze przebicia. Jestem za przetarciem papierem ściernym.

Zgłoś | Cytuj | Link

14 sierpnia 2010, 20:56

Wszystko zależy od stopnia nierówności. Zakładam, że nie ma tragedii i chodzi bardziej o chropowatość tynków. Możesz przetrzeć całość papierem 80-120 /choć niekoniecznie/, odpylić, porządnie zagruntować i położyć gładzie :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 września 2010, 00:14

Zdecydowanie - nie przecieraj tynków C-W papierem, bo zedrzesz papier, a nie tynk!
Nakładając gładź gipsową, można wyprowadzić ściany dla „oka”, albo całkowicie (zależy jakie są nierówności).

Są zaprawy wyrównawcze i inne metody, szkoda tylko, że zapłaciłeś za tynki a masz kłopot.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 września 2010, 16:06

Chropowatości przy tynkach CW się zdarzają. Możesz sam wyrównać ścianę przy użyciu np. Knaufa, lub gładzi gipsowej- jeżeli nierówności i odchylenia nie są duże.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19412 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 150

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >