Nieszczelne Okna/Hałas

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

1 kwietnia 2007, 14:25

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam

Jeśli ktoś mogłby mi odpowiedzieć na kilka pytań byłbym bardzo wdzięczny.

Otóż przeprowadziłem się do nowego domu i od okna w moim pokoju bardzo ciągnie zimnem, na suficie wisi jakiś skrawek papieru więc widzę ruch powietrza. Do tego bardzo słyszalny jest hałas z pobliskiej ulicy, zwłaszcza niskie dźwięki autobusów/ciężarówek, któraś szyba zdaje sie wtedy dodatkowo wpadać w wibracje. Moim celem jest oczywiście ciepło i cisza.

W domu tym będę mieszkał jedynie 6 m-cy więc chodzi mi raczej o rozwiązanie tanie i skuteczne(bardziej w kwestii hałasu niż zimna), nie musi wyglądać ładnie ponieważ okno to i tak jest ciągle zasłonięte a co ludzie będą z zewnątrz ogladać to mnie nie obchodzi.

Jako laik budowlany myślałem o taśmie izolacyjnej i .... kilku warstwach kartonu, czy czymś w tym stylu, albo jakiejś piance którą mógłbym prowizorycznie zaizolować okno a po pół roku "zdrapać". Jak widać, nie jestem w tym dobry, więc jeśli ktoś mógłby zaproponować jakieś rozwiązanie, byłbym bardzo wdzięczny. Z góry dziękuję.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 kwietnia 2007, 00:31

jedynym i slusznym rozwiazaniem jest poprostu regulacja okna - jesli wynajmujesz mieszkanie zwroc sie do wlasciciela,jesli jest twoje to niewiem czemu chcesz to zroic tylko po lebkach na 6 miesiecy

jesli okno jest wyregulowane i dalej wieje to jest zle osadzone ,a tu Ci kartony i tasmy nie pomoga

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 kwietnia 2007, 21:14

...w nowym domy szyby w oknach drża? Mam nadzieje, ze nie piszesz o nowo wybudowanym domu :)
Ja takze (jak chaosseba) jestem zdania, ze nalezy porzadnie osadzić i uszczelnić okno. Nie baw sie w pomysłowego Dobromira, skoro niskim nakladem kosztów i pracy mozesz mieć estetycznie wygladajace i szczelne okno. No bez przesady :roll:
pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lutego 2020, 22:51

U mnie był podobny problem. Niestety okna miały już swoje lata, więc tak na dobrą sprawę żadna reklamacja nie wchodziła w grę. Zamówiłem uszczelki z http://www.gumaprodukt.pl/ i spróbowałem załatwić to na własną rękę. O dziwo - udało się. Niewielkim kosztem uniknąłem wymiany okien.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 sierpnia 2020, 21:44

Wymień czym prędzej. To bardzo uciążliwe niestety. Wiem bo sam się z tym zmagałem. Zdecydowaliśmy się na wymianę starych okien drewnianych na okna PCV z Oknoplast. Wybór oceniam jako najlepszy z możliwych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Żaluzje okienne Liczba postów: 22 Grupa: Montujemy o... Ja zdecydowanie bardziej preferuję rolety od firmy Roltex z Wrocławia. Mam je w całym swoim mieszkaniu, bo łatwo je dopasować do wyglądu konkretnego wnętrza.
  • Jakiego producenta rolet polecacie Liczba postów: 6 Grupa: Montujemy o... Rolety rzymskie duo są idealnym rozwiązaniem do pomieszczeń, gdzie potrzebna jest zarówno ochrona przed słońcem, jak i zachowanie prywatności. Dzięki swojej pod...
  • Montaż okien Liczba postów: 96 Grupa: Montujemy o... Szukasz idealnego rozwiązania do swojego wnętrza? Nasze plisy okienne na wymiar to doskonały wybór! Oferujemy produkty o wysokiej jakości w konkurencyjnych cena...
  • Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 8 Grupa: Montujemy o... Czy sa tutaj osoby, które zastanawiają się nad zapisaniem na kursy prawa jazdy? Na stronie https://osk-tempo.pl/d/ znajdziecie ofertę nowoczesnej i profesjonaln...
  • które okna wybrać Liczba postów: 143 Grupa: Montujemy o... W dzisiejszych czasach chyba najważniejszym aspektem przy wyborze okien jest energooszczędność. Dlatego my postawiliśmy na znakomicie izolowane okna Schuco Livi...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19437 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 381

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >