Nietypowe podłoga. Prosze o pomoc...

« Powrót do grupy: Robimy stropy i podłogi

25 sierpnia 2008, 11:13

Zgadzam sie: good 0 bad

Chodzi o to ze chcialbym polozyc panele podłogowe a nastepnie na nie plyty winylowe i wyrownac poziom takiej podłogi. Chcę żeby to było przezroczyste. Możecie coś doradzic?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 sierpnia 2008, 04:08

chory pomysł!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 września 2008, 10:45

A dlaczego według pana jest taki chory? Boi się pan innowacji? Nowoczesności?

Zgłoś | Cytuj | Link

1 września 2008, 14:27

Boję się głupoty!
Pana pomysły przypominają Dobromira, który na siłę chciał zaistnieć i zasiewał pomysły na lewo i prawo - na szczęście to było w bajce. Pan zaś, na poważnie?
Niedorzeczność takiego pomysłu polega na tym, że łączy Pan materiały o różnej rozszerzalności termicznej. Słyszał Pan coś o bimetalach? Tu jest podobnie.
Kiedyś miałem kolegę na studiach, który wpadł też na genialny pomysł, żeby podczas ćwiczeń laboratoryjnych zmieszać ze sobą wszystkie odczynniki, jakie były pod ręką. I co? I skończyło się na tym, że powstały pomyje bez składu i sensu. Podobnie rzecz się ma z Pana pomysłem.
Przyjmijmy zasadę, że od budowania są specjaliści.

Pana pytanie powinno brzmieć inaczej, np. chcę uzyskać efekt przeźroczystości i uzyskać podłogę przeświecającą. Jak to zrobić?

Pozdrawiam,

Zgłoś | Cytuj | Link

2 września 2008, 06:22

Pomysł ciekawy wizualnie, fajnie by wyglądal, ale chyba by za długo nie przetrwal. To by się szybko zamieniło z wyśnionej podłogi w koszmar.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 września 2008, 14:25

A mnie to się kojarzy z kreskówką "Sąsiedzi" i pomysłami tych postaci :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

24 września 2008, 11:43

Ludzie to jednak majapomysły...a dlaczego płyty winylowe? Nie lepsze cd? I Tańsze i do tego ładnie błyszczą i można by je dodatkowo zamontować na suficie i nie nie trzeba byłoby aż tak bardzo zużywać energi na oświetlenie domu :lol:

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Czy dywan sprawdzi się na płytkach? Liczba postów: 35 Grupa: Robimy stro... Zakup Dywanów w stylu Boho to inwestycja w unikalne i stylowe wnętrze. Taki dywan to nie tylko praktyczny dodatek, ale również element, który nadaje przestrzeni...
  • co zrobić z unoszeniem się paneli podłogowych? Liczba postów: 22 Grupa: Robimy stro... Na całe szczęście ja jeszcze nigdy takich sytuacji u siebie nie miałem o jestem zdania, że bardzo ważny jest właśnie wybór odpowiednich paneli podłogowych. U mn...
  • Wymiana podłogi Liczba postów: 5 Grupa: Robimy stro... Najlepiej ułożyć płyty OSB i na to podglad wyrównujący. -- Kris Profesjonalne kabiny ugul
  • Kolor podłogi i ścian Liczba postów: 28 Grupa: Robimy stro... Panele dostępne na stronie https://podlogi.kalisz.pl to produkty o wysokiej trwałości, idealne do pomieszczeń o dużym natężeniu ruchu, takich jak salon, korytar...
  • Podłogi Liczba postów: 236 Grupa: Robimy stro... Estetyka i autentyczność: https://panele-podlogowe.eu Niektóre panele podłogowe imitują naturalne materiały, takie jak drewno czy kamień, zachowując autentyczny...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 524

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >