Czy warto kupowac mieszkanie które jest niegotowe, mało tego jest niezbudowane? Nie moge zobaczyc jaki jest widok z okna na 6. piętrze bo nie ma jeszcze nawet parteru. Takie mieszkania są znacząco tansze, nie spieszy mi sie jakos okrutnie ale mimo wszystko mam obawy. Nawet nie o to że deweloper okaże sie oszustem tylko że prace zwyczajnie sie przedłużą. I co wtedy? Ja sie nastawie, żona sie nastawi a tu np dodatkowe pół roku przyjdzie sie tułac po wynajmowanym. Jak wy to widzicie?
offline sterec praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline brachuu praktykant
|
masz umowe a w niej zapis o terminie oddania mieszkania do użytku, raczej nie ma takich histori bo im tez zależy żeby sie wyrobic, zebrać kaskę i iść na inne osiedle mnozyć mamonę :P też aktualnie szukam mieszkania 2 pokoje i własnie na takim niegotowym mi zależy bo niższa cena. przy okazji, nie wiecie o czymś fajnym w Kielcach? |
| |
Reklamy Google | |
offline HsdArrow doświadczony
|
Mój przedmówca ma rację, w każdej umowie kupna-sprzedaży mieszkania znajdują się zapisy o obowiązujących terminach. Zawiera się w niej również informację o czynnikach zewnętrznych, które mogą wpłynąć na datę oddania budynku do użytku. Na przykład niektórych prac nie da się wykonywać przy niesprzyjających warunkach atmosferycznych, dlatego kiepska pogoda może opóźnić ustalony termin. Jeśli chodzi o mieszkania w Kielcach, pozwolę sobie zaproponować lokum w jednej z naszych najnowszych inwestycji, przy ul. Kazimierza Wielkiego i Permskiej. Atrakcyjna lokalizacja i przyjazna infrastruktura okolicy czynią inwestycję wyjątkowo popularną, ale dostępne są jeszcze mieszkania 2-pokojowe na parterze (metraż od 45 do 52 mkw plus powierzchnia ogródka). Pod tym adresem można znaleźć rzuty: https://hsd-arrow.pl/inwestycja,16,hsd-arrow-kazimierza-wiel kiego-permska-os-slichowice.html. |
| |
Gość: ProderSwater praktykant |
|
| |
offline brachuu praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline HsdArrow doświadczony
|
Ślichowice to obecnie jedna z najbardziej rozwijających się dzielnic kieleckich. Wobec rosnącego zainteresowania mieszkaniami w tym rejonie nazywana jest “największą kielecką sypialnią”. Chętnie wprowadzają się tutaj młode małżeństwa i rodziny z dziećmi – w pobliżu znajdują się szkoła podstawowa i przedszkola, a dodatkowo centrum handlowe i obiekty rekreacyjne. Na zdjęciach będących wizualizacją budynku można zobaczyć widok, jaki będzie się rozpościerał z dachu budynku. W razie dodatkowych pytań albo chęci zakupu/rezerwacji mieszkania zapraszam do kontaktu z biurem sprzedaży przy ul. Małej 18 (tel. 795 985 000). Na potencjalnych zainteresowanych czekamy od poniedziałku do piątku w godzinach 8:00 – 16:00. |
| |
Gość: ZiajorAgata praktykant |
|
| |
offline jamajka fachowiec
|
Jedną z kluczowych zalet skupu mieszkań za gotówkę jest brak konieczności przeprowadzania kosztownych remontów przed sprzedażą. Firmy takie jak opisane na https://kupujemym.pl/ często kupują nieruchomości w każdym stanie. Dla wielu sprzedających to ogromna ulga, gdyż mogą uniknąć dodatkowych wydatków i czasochłonnych prac. |
|