Niezgodność w nomenklaturze

« Powrót do grupy: Nieruchomość od dewelopera

16 września 2014, 15:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,
zamierzam właśnie kupić domek w zabudowie szeregowej od dewelopera. Wszystko szło pięknie dopóki bank nie wyszukał sie błędów w nazewnictwie. Deweloper sprzedaje to jako domek szeregowy natomiast w umowie przedwstepnej podpisanej u notariusza widnieje informacja jako, ze jest na sprzedaż działka o numerze XXX, znajdująca się przy adresie XXX zabudowana "budynkiem mieszkalnym" o powierzchni 120 metrów kwadratowych. Chciałam zaznaczyć, że cały szereg budynków już stoi i Deweloper posiada na to pozwolenie na użytkowanie. Pozwolenie na użytkowanie wydane jest na cały etap, który zawiera 6 działek , które po przeniesieniu własności będzie miało wydzieloną księge wieczystą. Bank jednak widzi to jako przeszkode i wymaga podpisania aneksu do umowy przedwstepnej w której zapisane dokładnie będzie informacja, że sprzedaży ulega lokal mieszkalny z przynależną działką o danym numerze. Czyli w skrócie boi się , żeby nie było żadnych części wspólnych nie zapisanych w umowie. Szeregówki nie mają ze sobą żadnych części wspólnych oprócz tego co jest jasne czyli ściany boczne. Korytarz i cała reszta jest wydzielona na każdą szeregówkę. Wcześniej takich szeregówek sprzedało się już kilka. Czy ktoś może mi pomóc? Czy faktycznie to błąd? Czy błąd banku? czy są na to jakieś przepisy? Będę baaardzo wdzięczna za pomoc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• kupno mieszkania Liczba postów: 821 Grupa: Nieruchomoś... W moim odczuciu, Osiedle Aleksandria to propozycja dla tych, którzy chcą żyć w komfortowych warunkach i cenią sobie dobrą lokalizację. Jeśli jesteś zainteresowa...
  • Mieszkanie w Warszawie - gdzie ? Liczba postów: 44 Grupa: Nieruchomoś... Ja ostatnio wracając do domu zauważyłam, że powstaje nowe osiedle, zapisałam sobie nazwę, bo akurat znajomi szukają mieszkania do zakupu. Podrzuce Ci link https...
  • Nowe mieszkanie w Warszawie, pomocy Liczba postów: 181 Grupa: Nieruchomoś... Jeżeli ktoś z was nie chcę mieszkać w Warszawie i interesuję go na przykład mieszkanie w Brwinowie od developera to polecam zapoznać się z ofertą developera htt...
  • mieszkanie w pod miastem Liczba postów: 27 Grupa: Nieruchomoś... Dla osób zainteresowanych wynajmem lokalu komercyjnego, https://www.mieszkania.inter-bud.pl oferuje różne opcje w Krakowie.
  • Janpul Liczba postów: 3823 Grupa: Nieruchomoś... Witam Was! Poszukujemy z żoną mieszkania (wreszcie dostaliśmy upragniony kredyt...:) ) w Pruszkowie. Czytaliśmy długo komentarza i ostatecznie wybór padł na Jan...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 160

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >