Nowe obicie na sofę

« Powrót do grupy: Ciekawe pomysły

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸

18 lipca 2016, 11:12

Zgadzam sie: good 0 bad

I udało Ci się zrobić to na własną rękę? Ja bym raczej nie potrafiła się do tego zabrać.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 lipca 2016, 13:18

Dużo różnych tapicerek oferuje hurtownia Akces. Sprawdziłam sama, świetnej jakości materiały mają. No i cena nie jest kosmiczna, więc można się potem samemu pobawić i kreatywnie zaprojektować sofę na nowo. Koniecznie zajrzyjcie, mają świetną ofertę http://hurtownia-akces.pl/13-tkaniny-obiciowe

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 października 2016, 15:59

O matko! Same reklamy :(
Oczywiście samodzielne tapicerowanie kanapy jest możliwe i wyjdzie taniej niż oddanie kanapy do tapicera czy kupno nowej z taką samą tapicerką.
Mam narożnik, dość spory 240x280 w eko skórze, która swoje już przeżyła. Wymyśliłam sobie, że ją odnowię i przy okazji zmienię obicie na coś bardziej przyjemnego w dotyku. Kanapa kosztowała coś koło 3 tys, tapicer wycenił na jakieś 1,5 tys plus materiał. Pojechaliśmy do hurtowni i kupiliśmy materiał, Casablanca (taki jakby plusz/welur). Pozdejmowaliśmy stare obicie, wykroiłam nowe elementy, pozszywałam na domowej maszynie do szycia, przestebnowałam jak w oryginale, przypięłam zszywkami i mam nową kanapę za 800zł.
Dodatkowo dorobiliśmy sobie pojemnik na pościel, którego nie było w oryginale.
W tej cenie starczyło tez materiału na nową tapicerkę do 6 krzeseł :) Nie było to skomplikowane, a pierwszy raz coś takiego robiłam.

Jeśli ktoś ma maszynę do szycia, trochę zdolności manualnych, chęci i czas to jak najbardziej polecam. Satysfakcja jest z takiego samodzielnego odnowienia.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 listopada 2016, 18:00

Wszystkie potrzebne produkty znajdziesz w hurtowni akces http://hurtownia-akces.pl/ Dobre ceny i szybka przesyłka. Uwielbiam robić u nich zakupy

Zgłoś | Cytuj | Link

18 listopada 2016, 11:51

Masz rację, ale weź pod uwagę fakt że samodzielne tapicerowanie wymaga wprawy, doświadczenia oraz umiejętności z tego zakresu. Jeżeli go nie mamy to zamiast nowej tapicerki zepsujemy sam materiał, pytanie czy warto czy też lepiej nie ryzykować i oddać do fachowca, gdzie koszty będą wyższe,a le przynajmniej całość powinna wyglądać solidnie.

www.KamilaMeble.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 listopada 2016, 10:48

Jestem ciekawy , czy udało Ci się samodzielnie otapicerować sofę. Daj znać , sam co prawda jakiś czas temu obiłem krzesło,ale to zdecydowanie prostsze zadanie.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 15:14

Ja bym się nie podjęła samodzielnej wymiany obicia sofy, bałabym się, że wydam pieniądze, a efekt i tak nie będzie satysfakcjonujący. Moja sofa, gdy już wyglądała bardzo niekorzystnie po prostu została wymieniona na nową. Na szczęście znalazłam ciekawe sofy poznań i wybrałam taką, która dobrze komponuje się w moim wnętrzu.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 grudnia 2016, 13:09

bardzo fajne materiały znajdziesz też w hurtowni http://magab.pl/, tapicer do którego zawiozłam sofę miał tkaniny właśnie od nich. Ja polecam- u nas bardzo dobrze się sprawdza nowe obicie.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 grudnia 2016, 15:08

Kup jakiś ładny materiał i spróbuj samej uszyć, choć to bardzo trudne. Mnie by to się raczej nie udało.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 stycznia 2017, 11:51

Często nowe obicie na sofę jeżeli ma być naprawdę dobrej jakości- musi też swoje kosztować i tego nie ma co ukrywać, pytanie czy jest sens takiej inwestycji, skoro dokładając nieco więcej możemy wybrać nową i unikatową, ciekawą sofę w dowolnej wersji kolorystycznej. Zerknijcie na
www.MegaSofa.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Meble metalowe do domu Liczba postów: 41 Grupa: Ciekawe pom... Jeżeli chodzi o mnie, to zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy Royal Factory - producent mebli biurowych , która zajmuje się projektowaniem, p...
  • Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 1 Grupa: Ciekawe pom... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
  • Pomysł na wakacje Liczba postów: 613 Grupa: Ciekawe pom... Odkąd mam ładną karnacje, to wybieram ciepłe kierunki. Dzięki stosowaniu melanotan https://melanotan.biz/ nie muszę martwić się o swoją bladą karnacje i cieszę....
  • Jak często na budowie uszkadzacie sobie telefony? Liczba postów: 129 Grupa: Ciekawe pom... When working on construction sites, it's not uncommon for phones to sustain damage due to harsh conditions. Whether it's dust, water, or accidental drops, the r...
  • Mała kuchnia - nasze pomysły na poradzenie sobie Liczba postów: 105 Grupa: Ciekawe pom... Tutaj jeszcze w czasie remontu, tu jest pralka, pod piekarnikiem. Szafki na samej górze po prawej nie są używane wcale. Ale są tam jakieś rzeczy których używa s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 533

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >