Jaka waszym zdaniem jest nowoczesna kuchnia? Bo tak się składa, że urządzam, a raczej odnawiam sobie kuchnię. W mojej obecnej jest tak szaro i ponuro. Zmieniłam kolor ścian, inne płytki itd, a teraz najwyższa pora na sprzęt i dodatki. Jestem na etapie szukania dwóch rzeczy, które są dla mnie teraz priorytetem! A mianowicie piekarnik i mikrofala. Męczy mnie pieczenie różnych wypieków w starym piekarniku. (nie wyobrażam sobie niedzieli bez świeżo upieczonego ciasta). A kuchenki mikrofalowej jeszcze nie mieliśmy w swoim posiadaniu, ale z tego co mi wiadomo jest praktycznym urządzeniem. (mam na myśli m.in funkcję rozmrażania) Może uzyskam od innych jakieś wskazówki na co zwracać szczególną uwagę przy zakupie takich sprzętów? Z jakimi kosztami się liczyć? Co byście polecili. Z góry bardzo dziękuję :)
offline Alexandra praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline wiktor.szewczyk doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
|
Jak ja bym chciała, żeby ktoś mi sprawił taki prezent. A ten piekarnik Franke to jaki to dokładnie? Tzn chodzi mi o model, bo interesuje mnie głownie funkcje i cena też jest istotna. Mogę liczyć na pomoc w tej kwestii? Bo ja znalazłam taki jeden ciekawy, ale sama nie wiem. Chyba do sklepu będę zmuszona się wybrać. Dzięki :) |
| |
|
oj bo to był prezent na specjalną okazje, urodziny teściowej to poważna sprawa ale nie będę zdradzał które :P w prawdzie to żonce spodobał się ten piekarnik ja to doradziłem tylko ze strony technicznej o ile się nie mylę to był to model franke design metal (DM 74 M XS) z wyglądu ok ale ja to się zwyczajnie nie znam na kobiecych gustach ale wiem że miała prowadnice teleskopowe dwuczęściowe, pojemność jakieś 57l, obieg gorącego powietrza, dwie lampy wewnętrzne a oprócz tego sporo fajnych dodatków ale nie pamiętam wszystkiego bo sporo tego było. Grunt że teściowa zadowolona :wink: Grażynka to się znowu nasłucha zachwalania w niedziele na obiadku że i my będziemy musieli wymienić nasz marny piekarnik na coś nowszego. |
| |
Gość praktykant |
Nie, nie Wiktorze. Nawet bym nie śmiała zapytać które, w końcu sama jestem kobietą. Właśnie oglądam piekarnik o którym pisałeś i powiem, że żona ma gust. Bardzo elegancki, a przy tym funkcjonalny i do zabudowy. O to mi chodziło. Nie dziwię się, że żona będzie męczyć o podobny piekarnik. Sama muszę ładnie uśmiechnąć się do męża. Dzięki za pomoc, a teraz mikrofalówka. Trzeba coś upatrzyć równie ciekawego :) |
| |
Reklamy Google | |
offline MartaMMM praktykant
|
|
| |
|
i jak tam sprawa z tym piekarnikiem? zdecydowałaś się na to co pisałem czy może jednak coś innego zakupiłaś? :lol: pochwal się troszkę :P a ja oczywiście wykrakałem wystarczyło kilka niedziel obiadku u teściowej a Grażyna tak się uparła, że nie dało rady i jutro wybieramy się jeszcze raz w pielgrzymkę do sklepu po taki sam model dla nas, w sumie mogłem się spodziewać że tak będzie :P |
| |
|
Dzięki za odpowiedzi i pomoc :) Dużo mi to ułatwi. Wiktorze sprawa piekarnika w toku. Rozglądam się jeszcze, by kupić na prawdę coś dobrego i stylowego. Szczerze powiedziawszy rozglądam się za egzemplarzami z serii Franke (bo jest wybór) i ciężko się na cokolwiek zdecydować. Podoba mi się model Smart. Taki bardziej prosty, klasyczny, co o nim sądzisz Wiktorze? A może Twoja żona oceni, w końcu zna się kobietka na rzeczy :) Marto Za kuchenką mikrofalową jeszcze się nie rozglądałam, bo nie miałam zbytnio czasu. Ale chętnie się dowiem jaką posiadasz i czy jesteś z niej zadowolona? |
| |
offline MartaMMM praktykant
|
Zadowolona jestem bardzo. Dlatego postanowiłam włączyć się do rozmowy i troszkę się pochwalić, a co :) A przy okazji może pomogę. Posiadam mikrofale o pojemności 25l (wygodna) z funkcją rozmrażania, grillowania i gotowania rzecz jasna. Ułatwia przygotowanie jedzenia i zaoszczędza czas, trzeba przyznać. Miałam dylemat bo rozglądałam się za kuchenką z innej firmy, ale ostatecznie wybór padła na ten egzemplarz. A piekarnik o którym piszesz świetnie pasował by z moją mikrofalą, dlatego, że są dopasowane wzornictwem. A my kobiety zwracamy uwagę na takie "szczegóły" :) |
| |
offline HANIA26 doświadczony
|
|
|