offline My-house.com.pl majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Marchewa inżynier
|
Nowoczesne budownictwo to nie tylko stal, beton i szkło. Nowoczesne domy to również domy drewniane. To bardzo cieszy bowiem sa one ekologiczne. Przepiękna realizację nowoczesnego domu drewnianego z bali w wykonaniu Natur Eko Dom oglądałam w Starych Sadach. Rewelacyjna bryła, duża ilość przeszkleń - taki dom przemawia do mnie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Kuleczka991 kierownik
|
Ja jestem na etapie planowania budowy innowacyjnego domu . Mam już firmę wykonawczą wpw invest,która zrobi montaż konstrukcji szkieletowej http://wpwinvest.pl/oferta-wpw-invest/domy-sz kieletowe oraz dachu. Ich projekty robią wrażenie i widać ,że kierują się wieloletnim doświadczeniem w branży. Takie konstrukcje są zresztą stabilne i stosunkowo szybko się je wykonuje |
| |
offline Enegen.pl inżynier
|
|
| |
offline AdrianPudlo inżynier
|
[quote=enerbau.pl]Nowoczesne, to są domy niskoenergetyczne
lub pasywne, |
| |
Reklamy Google | |
offline Budowniczy76 praktykant
|
|
| |
offline Maleńka inżynier
|
A co myślicie o przeszklonych elewacjach coś jak wykonują tutaj http://www.alsal.com.pl/oferta/systemy-elewac yjne/ co prawda takie elewacje głównie są wykonywane w biurowcach ale w domu również mogą być wykonane, szczególnie w domu nowoczesnym. Czy podoba Wam się taki projekt? |
| |
Gość: serwus praktykant |
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Nowoczesne budownictwo to przede wszystkim budownictwo przyjazne dla środowiska, czyli zużywające niewiele energii i nie zanieczyszczające powietrza. Na razie większość budynków w Polsce to przestarzałe technologicznie obiekty, o wysokim zapotrzebowaniu na ciepło i ogrzewane nieefektywnymi kotłami węglowymi. Ten obraz można zmienić, stosując nowoczesne technologie termomodernizacji budynków, np. w postaci płyt Knauf Therm ETIXX i wymieniając instalacje na bardziej efektywne. |
| |
offline oe_foveotech kierownik
|
Szanowni Państwo, |
|
Nowoczesne budownictwo?]
«
Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie
Ostatnio na forum
- Jaka brama garażowa? Liczba postów: 148 Grupa: Innowacje w... Warto zainwestować w dobrej jakości bramę garażową, która będzie solidnie wykonana, ciepła i jednocześnie pasowała do aranżacji. Dlatego też stojąc przed wybore...
- Zarządzanie magazynem, który system WMS? Liczba postów: 36 Grupa: Innowacje w... U nas na systemie Berberis udało się sporo poprawić, przynieść sobie mocną zmianę. Natomiast to nie tak, że nagle z niczego będzie idealnie. Potrzebny jest czas...
- Jaka szyba do kominka? Liczba postów: 6 Grupa: Innowacje w... Wybór szyby do kominka zależy od kilku czynników: []Materiał: Najczęściej stosuje się szybę ceramiczną, która wytrzymuje bardzo wysokie temperatury (nawet do....
- Dom energooszczędny Liczba postów: 173 Grupa: Innowacje w... Zastanawiasz się nad projektem domu? "Dom w lipiennikach 5" to propozycja, którą znajdziesz na stronie https://www.archon.pl/projekty-domow/pro jekt-dom-w-lipien...
- Zarządzanie pracownikami na budowie Liczba postów: 54 Grupa: Innowacje w... Dzięki Berberis zrobicie swoje. System nadaje się do różnych działalności, w każdym przypadku może się przydać. Jeśli całość dobrze poukładacie, docelowo dojdzi...