Nowoczesny system ociepleń

« Powrót do artykułu: Nowoczesny system ociepleń | « Powrót do grupy: Budowa i remont

2 lipca 2013, 20:27

Zgadzam sie: good 0 bad

No i dobra ,a jak się to ma do zastosowania aerogelu zamiast styropianu .Przypomonam Norma EN ISO 8497λ=W/(m·∙K) niska wartośc przewodzenia ciepła λ (0,014 W/(m·K)) cechuje
się dobrą przezroczystością [5, 6, 7].

proponujemy produkty z izolacją aerogel

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 lipca 2013, 13:37

Jeśli chodzi o systemy ociepleń, które będą najlepsze dla danego rodzaju ścian, to zwykły styropian nie powinien być stosowany do ocieplania budynków z betonu komórkowego ze względu na wysoki opór dyfuzyjny. Najlepszym, ale i najdroższym rozwiązaniem jest zastosowanie systemu ociepleń na bazie wełny mineralnej, której opór dyfuzyjny wynosi 1. Dużo tańszą alternatywą jest zastosowanie systemów na bazie styropianu perforowanego KLIMA. Firma Farby KABE ma swojej ofercie zarówno systemy ociepleń na bazie wełny mineralnej KABE THERM MW i KABE THERM WMM jak i styropianu perforowanego KABE THERM NV KLIMA i KABE THERM EPS KLIMA. Gwarantujemy 5 lat gwarancji na system i kolor. W razie wątpliowści prosimy o pytania, chętnie na nie odpowiemy :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 listopada 2013, 12:44

ja natomiast u siebie w domu w tym roku na wiosnę zrobiłem ocieplenie i dałem cały system ociepleń Termo Organiki na ich srebrnoszarym styropianie 12 cm, super kolory tynków zgodne z wzornikiem, styro prosty. Wszystko be zarzutu. Czekam na zimę z uśmiechem:)

Zgłoś | Cytuj | Link

17 lutego 2014, 15:31

Ja też przetrwałem pierwszą zimę z styropianem Termo, choć zima nie była sroga, różnicę z poprzednim rokiem zauwazyłem. Tyle ze 15 cm położyłem.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 maja 2014, 22:26

jesli ktos ma zamiar ocieplac dom z zewnatrz to polecam wybrac solidne i wytrzymale rusztowania http://www.rusztowania-sprzedaz.pl/. Jesli sie wezmie jakies dziadostwo to mozna doprowadzic do tragedii

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 listopada 2022, 11:38

uważam że nowoczesne systemy ociepleń powinny być dobre i sprawdzone polecam market chemko bo mają na miejscu mieszalnię farb i tynków mają duży wybór artykułów budowlanych chemii budowlanej dodatków do aranżacji wnętrz klei farb pap pianek gipsów betonów zapraw suchych silikatów środków HG żarówek narzędzi dla majsterkowiczów i wiele innych artykułów mają miłą i fachową obsługę miejscowy transport i stronę www.chemko.com.pl www.chemko.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 101

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >