Ocieplać dom na zewnątrz czy wewnątrz budynku ?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

14 listopada 2014, 14:20

Zgadzam sie: good 0 bad

A co powiecie na system docieplenia od wewnątrz ?
Znalazłem coś takiego 1 mm zastępuje 7 cm styropianu .
www.izolacje-docieplenia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 listopada 2014, 16:31

Innowacyjny system docieplenia budynku od wewnątrz domu na bazie aerożelu
najlepszego izolatora na Świecie .

w postaci masy do rozprowadzenia o grubości jedynie 1mm co zastępuje minimum 7 cm styropianu .
Skutecznie dociepla i izoluje od wewnątrz :

mury i ściany od środka
sufity poddaszy
wnęki okienne i drzwiowe (prawdziwie ciepły montaż )
skrzynki roletowe
podłogi nad garażem
połączenia płyt gipsowych i innych ni szczelnych spoin bloczków
stanowi świetny ekran termiczny za grzejnikami i kominkiem
idealny jako niezwykle cienka izolacja pod ogrzewanie podłogowe ( 1mm zamiast kilku cm styropianu )
skutecznie dociepla zimne wykusze i werandy
eliminuje mostki termiczne na zimnych wieńcach i nadprożach betonowych ,filarach czy stalowych słupach .

Jednocześnie zapobiega powstawaniu grzyba i pleśni w zamkniętych przestrzeniach w kuchni za szafkami czy za lodówką .Ociepla w zimie i chłodzi latem .Poprawia jakość powietrza .
Nie zmniejsza nam powierzchni od wewnątrz bo wystarczy tylko 1 mm .
Powoduje oszczędność energii w wysokości 25%

więcej na:

Aplikacja jest bardzo prosta na zaimpregnowaną powierzchnie rozprowadzamy masę packą :
więcej na :
[url]www.izolacje-docieplenia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 listopada 2014, 06:11

u mnie ocieplenie domu chyba raczej jest standardowe. Styropian o zewnątrz plus wełna na dachu. Wszystko kupowałem w http://ceramik.info.pl/nasza-oferta/ bo byly fajne promocje.

Zgłoś | Cytuj | Link

22 listopada 2014, 18:54

Termoizolacyjna masa do likwidacji mostków termicznych i do docieplenia od wewnątrz na bazie aerogelu (najlepszy izolator na Świecie)
1 mm daje tyle ile 10 cm styropianu Idealna do budynków pasywnych i energooszczędnych .Podnosi termoizolacyjność o 30 % a dom nagrzewa się zimą zdecydowanie szybciej .Idealny do zimnych murów izolacji wykuszy weran jako izolacja pod ogrzewanie podłogowe, do izolacji pomieszczeń nad garażami i pod tarasami .Izoluje betonowe nadproża i filary itp. Super do ciepłego montażu okien

Zgłoś | Cytuj | Link

25 listopada 2014, 08:13

System ocieplenia od wewnątrz wiąże się z ryzykiem kondensacji wilgoci w przegrodzie budowlanej, która jest narażona na przemarzanie. Dlatego też w warunkach polskiego klimatu, preferowany jest system ociepleń od zewnątrz, który wykonany przy użyciu dobrej jakości materiałów , skutecznie zapobiega stratom energii w budynku. Jakość ocieplenia jest uzależniona od dobrych własności materiału izolacyjnego - takim materiałem sa styropiany oferowane przez Knauf Therm, które posiadją certyfikat Gwarantowany Styropian.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 grudnia 2014, 11:05

Przepraszam może to głupie pytanie, ale czytałam że przed ocieplaniem powinno się zrobić badanie kamerą termowizyjną. O taką kamerę chodzi? http://www.ects.pl/produkty/c136_termowizja_k amery-termowizyjne_budownictwo-i-energia-odnawialna/p231_2-f lir-ebx-series I mógłby mi ktoś wytłumaczyć, na jakiej zasadzie działają mostki termiczne? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2015, 08:56

A jak szukaliście ekipy remontowej?nie wiem czy np. taka http://prestigedecoration.pl/wykonczenia ma dobrą ofertę?

Zgłoś | Cytuj | Link

20 stycznia 2015, 14:55

Mi generalny remont robila firma http://www.prbrembud.pl/ Zdecydowanie mogę polecic ta ekipe, działają naprawde solidnie, nie trzeba ich „zaganiac” do roboty, przez co musialem przechodzic przy poprzednim remoncie, sa zdyscyplinowani, wszystko zostalo zrobione terminowo i naprawde profesjonalni

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lutego 2015, 13:55

hej, mam pytanie jakim materiałem najlepiej ocieplić wnętrze pokoju na poddaszu? i jesli mam jeszcze jeden poziom poddasza, ponad tym pokojem i to poddasze nie jest kompletnie ocieplone i w najbliższym czasie nie będzie to czy mogę jakość ocieplić podłogę tego poddasza wyżej?

Zgłoś | Cytuj | Link

1 lutego 2015, 17:12

Zgadzam sie: good 1 bad

Myślę, że wełna byłaby tutaj OK. O tym piszę jeden z producentów, którego materiał wykorzystywałem do ocieplenia mojego budynku. Więcej info tutaj:

http://www.foveotech.pl/foveo_tech_w4,48,s.ht ml

Ten post był edytowany przez seweryn70 dnia: 1 lutego 2015, 17:14
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19631 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 219

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >