Ocieplać dom na zewnątrz czy wewnątrz budynku ?

« Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

11 lutego 2015, 21:39

Zgadzam sie: good 0 bad

Jestem trochę zaskoczony tematem - zawsze myślałem, że ściany ociepla się od zewnątrz. Inaczej pn. rosy wypada w ścianie. Para wodna się po prostu w murze skropli. A zimą, jak to zimą, zamarznie... Technika wali na łeb, na szyję do przodu więc mogę się mylić. Ale prawa fizyki się chyba jeszcze nie zmieniły?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2015, 21:40

[quote=amelia.lenk]hej, mam pytanie jakim materiałem najlepiej ocieplić
wnętrze pokoju na poddaszu? i jesli mam jeszcze jeden
poziom poddasza, ponad tym pokojem i to poddasze nie jest
kompletnie ocieplone i w najbliższym czasie nie będzie to
czy mogę jakość ocieplić podłogę tego poddasza wyżej?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2015, 21:43

[quote=amelia.lenk]hej, mam pytanie jakim materiałem najlepiej ocieplić
czy mogę jakość ocieplić podłogę tego poddasza wyżej?[quote=amelia.lenk]hej, mam pytanie jakim materiałem najlepiej ocieplić
czy mogę jakość ocieplić podłogę tego poddasza wyżej?

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2015, 21:54

Wełna i jakaś folia i osb na to. Co prawda na podłogę wełnę kładzie się fajniej- nie sypie się na głowę ale czy nie lepiej od razu ocieplić całości i dać wełnę pod dach. Za dwa lata może się okazać, że jeszcze da się tam na górze wygospodarować trochę miejsca i trzeba będzie wszystko rozp...

Zgłoś | Cytuj | Link

10 kwietnia 2015, 15:44

Do izolowania już istniejących budynków najlepiej wybrać izolacje wewnętrzne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 czerwca 2015, 20:55

Z powodu mogących wystąpić problemów cieplno-wilgotnościowych ścian po nieprawidłowym ociepleniu od wewnątrz, bezpiecznym rozwiązaniem jest wykonanie izolacji od zewnątrz. Wskazane jest jednak wykonanie choćby podstawowej analizy cieplno-wilgotnościowej ściany, wraz z obliczeniem wskaźnika Frsi oraz osiągniętego w wyniku docieplenia wsp. U.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 czerwca 2015, 15:20

Problemy mogą występować w przypadku nieprawidłowo wykonanej izolacj paroszczelnej! Aby ich uniknąć lepiej jest robić izolację z materiaqłów dyfuzyjnie otwartych.
Izolacja przyklejona na murze z zewnątrz pozwala zaoszczędzić tylko 14 % energii, a do tego odcina dom od bezpłatnej energii słonecznej i zamyka wilgoć w ścianach!

Zgłoś | Cytuj | Link

17 czerwca 2015, 14:12

Ja polecam innowacyjne docieplenie aerogelowe o grubości jedynie 1mm co likwiduje mostki termiczne i zimne punkty kondensacji wody likwidując grzyba i pleśń oraz docieplając .
tak działa ta masa na płycie grzewczej pokrytej 1 mm tego izolatora plus dwie kostki lodu
https://www.youtube.com/watch?v=nLxCE_97Qmw

więcej o tym izolatorze na
www.izolacje-docieplenia.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

22 czerwca 2015, 15:02

Proszę o przykłady zużycia energii potrzebnej do ogrzewania przed i po zastosowaniu 1 mm izolacji. Użytkownicy będą wdzięczni.

Zgłoś | Cytuj | Link
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ocieplanie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Z dobrej jakości firm specjalizujących się w ocieplaniu to polecam https://iqterm.pl/ Korzystałam z ich usług i naprawdę jestem mega zadowolona
  • jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 41 Grupa: Robimy izol... Ocieplenie garażu blaszanego to świetny pomysł, zwłaszcza na nasze kapryśne zimy. Najczęściej stosuje się styropian o grubości 3-5 cm, mocowany od wewnątrz za p...
  • Ocieplenie poddasza - czym najlepiej ? Liczba postów: 175 Grupa: Robimy izol... Więcej pracy i problemów niż pożytku. Musisz zastosować paroizolacje. Cięcie i uszczelnianie jej między krokwiami, do fachowej roboty się nie zalicza. Lepiej za...
  • Jaki tynk? Liczba postów: 842 Grupa: Robimy izol... Nie mam doświadczenia w tej dziedzinie. Nie będę mógł za bardzo pomóc.
  • Computer Network Assignment Help By Computer Netwo... Liczba postów: 1 Grupa: Robimy izol... Do you find it difficult to complete your assignments? Have you considered paying someone to complete them for you? You can stop searching because Computer Netw...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19608 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 128

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >