Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline boultypatrik inżynier
|
Jeśli dla budynku przemysłowego/ hala produkcyjna to zdecydowanie płyty warstwowe Kingspan - https://www.kingspan.com/pl/pl-pl/produkty/pl yty-warstwowe . Są po prostu najlepsze, niski współczynnik przewodzenia ciepła i duże możliwości aranżacji fasady |
| |
Reklamy Google | |
offline jurij praktykant
|
Postawiłem na dobre ocieplenie domku jednorodzinnego i widzę już kolejny rok mniejsze opłaty za ogrzewanie. To też pokazuje, że ocieplenie dobrą metodą pozwala oszczędzić gotówkę + sprawia, że nasz dom jest bardziej eko. Polecam każdemu piankę IZOPLUS. Prosta w montażu, dobrze przylega do każdego materiału, zabezpiecza przez wilgocią/ pleśnią, tłumi akustycznie. Dla mnie izolacja doskonała. |
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Przy ocieplaniu budynku warto postawić na sprawdzoną metodę, jaką jest ETICS. Teraz do ocieplania budynku metodą lekką mokrą poleca się styropian z domieszką grafitu cechujący się najlepszymi właściwościami termoizolacyjnymi. Pełną ofertę płyt grafitowych, które pozwolą stworzyć ciągłą warstwę ocieplenia od fundamentu po dach, można znaleźć na stronie styropianknauf.pl |
| |
offline oleska23 kierownik
|
Dobry artykuł na temat ociepleń jest tutaj http://tematycznie.com.pl/nowosci-w-ociepleni ach-budynkow moim zdaniem jest to jedna z kilku rzeczy na których nie powinno się oszczędzać. |
| |
Reklamy Google | |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Szacuje się, że ocieplenie to zaledwie 5% kosztów budowy domu, dlatego warto zainwestować w dobrej jakości materiały, które zapewnią oszczędność energii i trwałość elewacji przez kolejne dekady. Biorąc pod uwagę obowiązujące wymagania prawne i wzrost cen konwencjonalnej energii, najlepszym rozwiązaniem ocieplenia jest styropian grafitowy o współczynniku przewodzenia ciepła 0,031 W/mK. |
| |
offline Pawello doświadczony
|
Według mnie ( i mnie też najlepiej się sprawdza obecnie) ocieplenia pianką Pur. Widzę po portfelu, że są mniejsze rachunki za ogrzewanie zimą |
| |
offline Deryll fachowiec
|
Możesz zastanowić się także nad izolacją natryskową. Moim zdaniem jest to bardzo dobre rozwiązanie na długie lata. Pianka PUR gwarantuje doskonałą izolację akustyczną oraz dobre właściwości termoizolacyjne. U mnie montażem pianki zajmowała się firma www.sin-pur.pl . |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Gość: Melkolm praktykant |
|
|
Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 5 6 7 8 9 ▸ ▸▸