Na mineralnej oraz piance PUR się temat nie kończy, bo zapomnieliście o wełnie celulozowej, która moim zdaniem tu jest o wiele bardziej funkcjonalna. Świetnie można nią ocieplić poddasze, ponieważ jest jedną z tych, które można wdmuchiwać. Jest to przede wszystkim oddychający materiał termoizolacyjny, co jest jedną z wielu zalet tego materiału. :) Więcej można poczytać na oficjalnej stronie www.termex-fiber.pl .
Stron: 7 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
Gość: SamSam praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline icette praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: gomar praktykant |
Najlepszym rozwiązaniem jest izolacja natryskowa pianką poliuretanową. Wykonywaniem tego typu izolacji na poddaszach zajmuje się firma www.thpur.pl W moim przypadku wykonanie tego typu izolacji odbiło się korzystnie na rachunkach za ogrzewanie. |
| |
offline mrozekmrozek majster
|
|
| |
Gość: Gienek 99 praktykant |
Na poddaszu kilka miesięcy temu weszła amerykańska pianka QuadFoam 500. Na stronie dystrybutora oficjalnego na kraj możesz poczytać o szczegółach technicznych https://doskonalaizolacja.pl/. Szczególnie polecam dział FAQ, gdzie jest wyjaśniona przewaga tej pianki amerykańskiej nad innymi technikami termoizolacji. Zamieniłem wełnę na piankę i jestem bardzo, a to bardzo zadowolony. Robiłem niezależnie jeszcze badania szczelności, tak już przy okazji. W sumie to nie mam naprawdę na co narzekać. Też siedziałem i porównywałem wszystkie techniki ocieplenia najnowsze, ale pianka PUR przy jakimś tam odłożonym budżecie jest najbardziej opłacalna. Inwestycja jednorazowa, użyteczność długoterminowa. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: Harix55 praktykant |
Izolację w domu robiliśmy wełną mineralną. Stosunkowo szybki sposób, efektywność izolatora wysoka. Aczkolwiek materiał sam w sobie odrobinę upierdliwy, trzeba zwracać uwagę na bezpieczeństwo przy montażu. Trzeba mieć założone kombinezony robocze bo dziadostwo gubi pełno igiełek. Okulary ochronne mocno zabudowane też niezbędne. |
| |
Gość: adam789 praktykant |
|
| |
offline Dolny89 inżynier
|
Ja mogę polecić firmę, która oferuję sprzedaż pianki poliuretanowej www.jag.pl. Firma oferuję sprzedaż elastycznej pianka poliuretanowa - Typ T, wtórnie spieniana pianka poliuretanowa - Typ R, sztywna pianka poliuretanowa - Typ PIR. |
| |
offline budowniczymichal fachowiec
|
|
| |
offline Stefan3321 praktykant
|
Ten wątek naprawdę jest bardzo ciekawy.Na pewno bardzo
dużo ludzi to zainteresuje. |
Ten post był edytowany przez Stefan3321 dnia: 19 marca 2019, 09:36 | |
|
Stron: 7 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸