Styropian to sprawdzony materiał izolacyjny, który obecnie znajduje powszechne zastosowanie przy ocieplaniu budynków, między innymi dlatego, że efekty są udowodnione :) Sposobem na uniknięcie mostków termicznych jest staranność wykonania, nie trzeba wcale sięgać po inne technologie.
Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline DamianCz praktykant
|
Metoda natryskowa jest lepsza od styropianu. Mam w ten sposób wykonaną izolację na poddaszu. Na pewno zapłaciłem więcej, ale wiem, że ta inwestycja mi się zwróci. Już zauważyłem, że rachunki za ogrzewanie są mniejsze. A dlaczego według mnie lepsza jest od styropianu? Nie powstają mostki termiczne, ciepło nie ucieka. Izolację robili mi fachowcy z firmy EwaPUR. U nich na stronie możecie więcej przeczytać o tej metodzie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Zgadza się, przez dach może przenikać do otoczenia nawet 30% energii cieplnej. Sama izolacja międzykrokwiowa i podkrokwiowa może być jednak niewystarczająca. Przy ociepleniu dachu warto jeszcze zwrócić uwagę na newralgiczne połączenie ściany pionowej z dachem, więcej informacji na ten temat można znaleźć tutaj: http://www.knauf-industries.pl/faq,najczescie j-zadawane-pytania.html#faq10 |
| |
offline Costucha majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: cheap car insurance praktykant |
|
| |
Gość: cardman praktykant |
Jeżeli mieszkacie w okolicach Lublińca to mogę wam polecić firmę www.tsgtm.pl Zajmują się remontami oraz ocieplaniem budynków. Zajęli się wykonaniem termoizolacji mojego budynku i zrobili to bardzo dobrze. |
| |
Gość: kazik56 praktykant |
witam, |
| |
offline budowniczymichal fachowiec
|
Warto zastanowić się też nad wyborem pianki. Posiada bardzo dobry współczynnik przewodzenia ciepła, nie wymaga specjalnego mocowania i pozwala zaoszczędzić nawet 50% kosztów ogrzewania. Ja kilka lat temu korzystałem z usług www.sin-pur.pl i widzę sporą różnicę w rachunkach. |
| |
Gość: Miśka89 praktykant |
Jak chcesz docieplić, to moim zdaniem z nimi http://www.iso-dach.eu/ naprawdę świetni fachowcy i z powodzeniem możesz ich zatrudnić. Mają świetne podejscie bo termin oznacza dla nich nieprzekraczalność. Poza tym jakość materiałów nie pozostawia nic do życzenia no i ceny, jak to ceny. Dla każdego drogie albo tanie oznacza coś innego, dla mnie są naprawdę ok |
|
Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸