Sam pomysł ciekawy. Można na przykład zastosować kompleksowy system na wełnę, która ogólnie rzecz biorąc jest materiałem niepalnym. Tu mogę polecić Foveo-Tech, mają fajne systemy z dobrymi tynkami na wełenkę. A tak z drugiej strony, warto pomyśleć o instalacji w domu jakiegoś system ppoż dla domów jednorodzinnych. Na rynku istnieją takie właśnie rozwiązania.
offline mizzzik kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline cieszowski inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline grommy inżynier
|
Wydaje mi się, że tak. W budownictwie przemysłowym z reguły na nie się stawia. Dobrą renomą cieszy się marka Kingspan bo ich płyty warstwowe raz że pełnią rolę ochrony przeciwpożarowej, to są lekkie, łatwe w montażu i mają bardzo niski współczynnika przewodzenia ciepła |
Ten post był edytowany przez grommy dnia: 1 kwietnia 2019, 14:04 | |
| |
offline jutka kierownik
|
Zgadzam się, ścienne płyty warstwowe to najlepsze rozwiązanie w takiej sytuacji. Płyta ścienna z mocowaniem widocznym i rdzeniem K-Roc® z wełny mineralnej zapewniająca bezpieczeństwo przeciwpożarowe to będzie dobry wybór. Taką płytę znajdziesz w ofercie https://www.kingspansklep.pl/kategoria/scienn e-plyty-warstwowe/. Jak można przeczytać, mają one właściwości termoizolacyjne jak również chronią przed ogniem. Stosuje się je w budownictwie przemysłowym jak i mieszkalnym. Są proste w montażu. Standardowa powłoka zewnętrzna płyty jest wykonana z poliestru, można zamówić również inne powłoki, do sprawdzenia w karcie produktu. |
| |
Gość: Piotr praktykant |
uważam że ocieplenia elewacji systemem ognioochronnym również będzie świetnym rozwiązaniem polecam market chemko bo mają na miejscu mieszalnię farb i tynków mają duży wybór artykułów budowlanych chemii budowlanej dodatków do aranżacji wnętrz łopat szpadli grabi pędzli karniszy donic doniczek rur i wiele innych artykułów mają miłą i fachową obsługę miejscowy transport i stronę www.chemko.com.pl www.chemko.pl |
| |
Reklamy Google |