offline geruu inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Fingaris inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: DawidMyrski praktykant |
Jak najbardziej pianką lepiej! Po pierwsze masz jednolitą
powierzchnie izolującą bez jakichkolwiek szczelin, czy
mostków cieplnych, dodatkowo piana doskonale penetruje
nawet ciężko dostępne miejsca. Kolejna rzecz, to fakt,
że aby uzyskać te same właściwości cieplne co przy
piance, musielibyśmy użyć o wiele grubsze warstwy wełny
;) No i jednak estetyka - samo nałożenie pianki trwa
bardzo krótko, potem tylko ściągamy materiały ochronne z
nie izolowanych powierzchni i gotowe. |
| |
offline pawlowskip inżynier
|
Zdecydowanie pianką, w Łodzi robi to na pewno Izolpast na strykowskiej. Wełnę na poddaszu jest trudno położyć, jak ktoś nie ma doświadczenia to na 100% sam to źle zrobi. Przy pianie to ją nakładaja równomiernie i ewentyalnie odcinaja nadmiar. A poza tym to jest dużo szybciej. Przede wszystkim nic se z tym nie dzieje, żadna wilgoc, myszy. Nic tego nie rusza. taka jest moja opinia |
| |
Gość: hubsztyl praktykant |
Widzę, że komentarze to są od samych ekspertów. Zatem
pozwolę sobie na krótkie sprostowanie. |
| |
Reklamy Google | |
offline Salus-expo.pl doświadczony
|
|
| |
Gość: TomekWorszewski praktykant |
Pawlowskip wspomniał o Izoplast. Jesienią wykonywali u mnie ocieplenie poddasza. Właśnie piana PUR. W zasadzie w ciągu jednego dnia była wykonana praca, więc tempo super. Nadmiar piany odcięty, sprzątnięty, fachowcy zostawili po sobie porządek. Fajnie, bo ta piana wszędzie weszła, we wszystkie zakamarki. Polecam za jakość pracy. |
| |
offline RafałKostkowski inżynier
|
Pianki PUR sa bardzo dobre do ocieplania. My własnie skończyliśmy budowę konstrukcji dachu (wybraliśmy wiązary w technologii płytek kolczastych http://wpwinvest.pl/oferta-wpw-invest/wiazary -w-technologii-plytek-kolczastych ) i teraz będziemy ocieplać. Mamy zamiar na poddaszu zrobić dwa lub trzy pokoje. Dzięki technologii zastosowanej przy budowie konstrukcji dachu jest to możliwe bo zyskaliśmy wiele miejsca na poddaszu. Wiązary prefabrykowane nie wymagają podpór i scian nośnych stąd mamy do zagospodarowania sporo przestrzeni. |
Ten post był edytowany przez RafałKostkowski dnia: 15 czerwca 2017, 17:49 | |
| |
offline Salus-expo.pl doświadczony
|
|
| |
offline kozakantek majster
|
|
|
Ocieplenie poddasza pianką
«
Powrót do grupy: Robimy izolację cieplną
Ostatnio na forum
- co moze zrobic wata szklana z kontaktem z cialem c... Liczba postów: 13044 Grupa: Robimy izol... sytuacja jest prosta: jak nie wiesz, jak się za to zabrać, to wezwij fachowca
- Ile wełny zastępuje styropian? Liczba postów: 9 Grupa: Robimy izol... Styropian jest znacznie lepszy do ocieplania. Mi ekipa z https://remontyelblag.pl odradzała wełnę
- Atlanta Hawks confront roster choices inside wake... Liczba postów: 2 Grupa: Robimy izol... The Atlanta Hawks went into the 2016 NBA Draft with 4 choices nonetheless there was hardly ever a true probability that all 4 gamers would be upon subsequent se...
- Ocieplać czy nie Liczba postów: 13 Grupa: Robimy izol... Użytkownik Gość napisał: Mam dom jednorodzinny w którym ściany są z trzech warstw.24cm pustak z betonu komórkowego 8cm steropianu i 12cm pustak zbetonu komórkow...
- jak ocieplic garaż blaszany Liczba postów: 22 Grupa: Robimy izol... Przyłączę się, bo nie chcę zakładać nowego wątku - mam garaż postawiony właśnie i jest ogrzewany. Jaką konstrukcję zastosować, aby go trochę ocieplić? Myślałem....