Oczekiwanie na warunki zabudowy

« Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego

6 kwietnia 2015, 23:31

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Na działce chcę postawić dom jednorodzinny. W granicy sąsiada chcę się przykleić ścianami do istniejącego budynku u sąsiada.
Jest problem z warunkami zabudowy na które czekam już dłuuuuugo.
Sprawa odbija się od Urzędu Miasta gdyż sąsiednia działka ma nieuregulowane sprawy spadkowe, a do każdego z sąsiadów muszą wysłać informacje o moich planach. Początkowo zaproponowano że wyślą do każdego z potencjalnych spadkobiorców, ale się z tego wycofali.
Czy ktoś mi może poradzić co z tym fantem zrobić. Z sąsiadką nie zamierzam wojować sądownie od samego początku. Pozdr Dzięki za cenne rady. Adam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 czerwca 2016, 15:05

mysle, ze warto byloby ze wszystkimi wlascicielami pogadać i odnaleźć ich na wlasną rekę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 czerwca 2016, 15:15

Mozliwe, że bardziej by się przydała porada dobrego geodety. jak się budowałem to tez mialam pewien problem, ale dotyczył wspólnej drogi.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 czerwca 2016, 15:24

a skąd jesteś? Może jakąś dobra firma geodezyjna by się tym zajela. U mnie tyczeniem i przygotowaniem dokumentacji do warunków zabudowy zajmowała się ta firma geodezyjna z Warszawy http://glob-kz.pl/.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Garaż blaszany- tymczasowy obiekt na potrzeby budo... Liczba postów: 12 Grupa: Ekspert pra... Jeśli interesują Cię solidne i tanie garaże blaszane, które ochronią Twój samochód oraz narzędzia. To sprawdź ofertę producenta garaży blaszanych na stronie Sta...
  • PRZEBUDOWA a ODBUDOWA ? Liczba postów: 14 Grupa: Ekspert pra... Może nie tylko język polski, ale również nasze prawo budowlane (z resztą nie tylko budowlane) jest całe mnóstwo takich absurdów a człowiek tylko traci nerwy prz...
  • Deweloper a instancja tv domofonowa i internet Liczba postów: 4 Grupa: Ekspert pra... Jednym z argumentów przemawiających za zakupem mieszkania od dewelopera jest możliwość długoterminowych oszczędności. Nowe mieszkania są zazwyczaj bardziej ener...
  • Co nie jest samowolą? Liczba postów: 22 Grupa: Ekspert pra... W miejscach pracy z wysokim ryzykiem upadków z wysokości, znaki ostrzegawcze powinny być umieszczane w miejscach łatwo widocznych zarówno dla pracowników na zie...
  • Miejsce parkingowe. Liczba postów: 7 Grupa: Ekspert pra... Wiele miast implementuje dodatkowe środki bezpieczeństwa na drogach jednokierunkowych, takie jak ograniczenia prędkości czy specjalne strefy dla pieszych. Odpow...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 122

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >