Od frontu czy od góry?

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

19 września 2013, 15:47

Zgadzam sie: good 0 bad

Wszystkie wąskie pralki ładowane są od góry, ale znalazłem kilka modeli ładowanych od frontu równie wąskie jak te ładowane od góry, która będzie lepsza?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 września 2013, 12:33

Trzeba mieć świadomość, że tak mała pralka ładowana od przodu jest mało stabilna i w czasie wirowania może się przemieszczać. Nie zawsze pomocne jest staranne wypoziomowanie czy działanie systemu wyważania wsadu. Moim zdaniem, weźmy pod uwagę raczej wąskie pralki ładowane od góry. Ich bęben jest zamocowany na obu końcach osi obrotu, nie ma tak silnej tendencji do wpadania w wibracje, a jej mechanizmy są mniej obciążone i dzięki temu bardziej niezawodne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 września 2013, 18:51

według mnie lepsza jest jednak ładowana od frontu. Zawsze można położyć coś na górze.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2013, 20:16

Ja mam małą pralkę whirlpoola ładowaną od frontu i wcale nie jest nie stabilna. Moja się nie przemieszcza podczas prania. I jest bardzo praktyczna, bo można ją także wykorzystać jako dodatkową półkę w łazience.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 października 2013, 07:43

Balonik, ja mam pralkę ładowaną od przodu i na stabilność nie narzekam, pralka nie skacze nawet podczas wirowania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 października 2013, 20:57

A może warto sprawdzić, czy z pralką jest wszystko w porządku skoro się rusza tak, jak nie powinna.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 października 2013, 21:05

Ja bym tak zrobiła. Przecież jak pralka nie jest stabilna i porusza się po całej łazience to wiadomo, że coś jest nie tak.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 października 2013, 11:07

Posiadam dwie pralki ładowane od frontu i na stabilność nie mogę narzekać, nie wpadają w drgania podczas wirowania a już tym bardziej podczas prania.

Zgłoś | Cytuj | Link

26 października 2013, 18:54

A u nas prania dużo nie ma. Więc od frontu nie musimy ładować tylko mała zwinna pralka w rogu sobie stoi.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2013, 11:52

To, czy pralka ładowana jest od góry czy od frontu, to chyba zależy od tego jak wygospodarowaliśmy miejsce na pralkę? W niektórych pomieszczeniach jest zbyt ciasno, by otwierać drzwiczki od pralki i wtedy lepiej mieć taką ładowaną od góry. I chyba tym należy kierować wybierając, a więc pytanie co będzie lepsze dla mnie trochę traci sens.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• czarna bateria prysznicowa Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Jeżeli chodzi o baterie prysznicowe ścienne czarne to jak najbardziej warto sprawdzić ofertę SOTBE LOFT SVAR, którą znajdziecie tutaj https://sklep.sotbe.com/SO...
  • piekarrniki Liczba postów: 78 Grupa: Sprzęt AGD... Świetną ofertę wyposażenia do gastronomi znajdziecie w https://atom-market.pl/ To miejsce zostało stworzone z myślą o zapewnieniu klientom produktów wysokiej ja...
  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 40 Grupa: Sprzęt AGD... Czy zwracacie uwagę na jakość produktów spożywczych, z których korzystacie w kuchni? Bardzo lubię spędzać wolny czas w mojej kuchni i gotować, zwłaszcza dla naj...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 156 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...
  • Ekspres do kawki Liczba postów: 87 Grupa: Sprzęt AGD... Wydając spore pieniądze na dobrej jakości ekspres pamiętaj o jego serwisowaniu jeśli chcesz żeby ci służył wiele lat. Najlepszym miejscem na serwis ekspresów do...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 122

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >