Odbiór mieszkania od dewelopera - samodzielnie?

« Powrót do grupy: Nieruchomość od dewelopera

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

3 stycznia 2015, 11:05

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy odbiór mieszkania od dewelopera powinno się robić samodzielnie czy z jakimś fachowcem, bo przyznam, że nie wiem czy jak będę umiała wytknąć deweloperowi jakieś tam uwagi związane z tym, co zrobił.
A czego nie.
Co poradzicie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 stycznia 2015, 10:54

Jak nie wierzysz we własne możliwości perswazyjne, no albo po prostu wiesz, że nie znasz się na budowlance, to lepiej na odbiór zatrudnij fachowca - normalnie na jakąś umowę zlecenie czy coś. Wiem, ze niektóe firmy, które wykańczają takie mieszkania, to jak klient się z nimi umawia, to idą z nim na odbiór i oni się znają i potrafią zauważyć niedociągnięcia. Tak robi np Deconova z Warszawy - chociaz ich akurat deweloperzy nie lubią, bo się czepiają, ale z drugiej strony dla właściciela mieszkania to dobrze. wg mnie

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 stycznia 2015, 14:34

Wszystko zależy od tego jak się czujesz na siłach. Możesz zatrudnić fachowca - jest to droższe rozwiązanie ale w zasadzie to on sprawdzi wszystko za Ciebie.
Druga opcja to samemu odebrać mieszkanie .W tym przypadku trzeba być czujnym ponieważ sporządzacie protokół odbioru. Pamiętaj,ze WSZYSTKIE ewentualne szkody trzeba jest spisać w tym momencie tak aby deweloper mógł na to odpowiedzieć. Ma tam chyba jakieś 2 tygodnie na to...
Będziesz miała podkładkę jakby coś było nie tak.
Tutaj jest cały artykuł na ten temat:
http://targimieszkaniowe.net/kawiarnia-prasow a/prawo-i-podatki/zasady-odbioru-mieszkania-lub-domu-od-dewe lopera/65/

Zgłoś | Cytuj | Link

12 stycznia 2015, 10:59

Apropo - słyszałem o tej firmie co wyżej piszecie, ponoć faktycznie deweloperzy ich nie lubią i wkurzają się jak przychodzą na odbiór.
Ale to gitara - nie sie boja

Zgłoś | Cytuj | Link

16 stycznia 2015, 08:44

Taaak... słyszałam też o tej deconovie, ale czym innym jest normalne sprawdzanie dewelopera, a czym inny upierdliwe i namolne wytykanie każdej ryski !!! Ludzie nie dajmy się zwariować, deweloper przecież nie buduje wychodząc z założenia żeby coś spieprzyć, a niektórzy naprawdę przy odbieraniu mieszkania to zachowuja sie jakby za pałac zapłacili a nie za mieszkanie 40 metrów i oczekuja, że wszystko bedzie od linijki zroiobe, i jeszcze moze deweloper im wstawi meble, czy zrobil lazienke - kurde no wkurza mnie takie coś.
Trzeba mieszkania sprawdzac przed odbiorem ale zachowujecie sie czasem jak jacys furiaci, ktorzy przypoernicza się do każdej malej rzeczy, zupelnie nieistotnej!!!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 kwietnia 2015, 12:18

Dla mnie to akurat nie dziwne, że na obiór mieszkania od dewelopera ludzie biorą na przykład jakiegoś kierownika budowy. Ostatnio moja znajoma kupowała mieszkanie w Zabrzu od Trojana. Właśnie facet sprawdzał i wszystko zostało fajnie odebrane, poprawek nie było, a mieszkanie było fajnie wykończone. Ale tak to znajoma pewność miała, że wszystko jest ok.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 kwietnia 2015, 16:52

Ja skorzystałem z usług http://www.mpd.net.pl/ od których kupiłem mieszkanie pod Poznaniem i nie miałem żadnych problemów z terminowym odbiorem kluczy. Jak ktoś jest z tamtych okolic, to warto sprawdzić ich ofertę.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 maja 2015, 16:45

Ja gdy odbierałem klucze do swojego mieszkania od www.barc.com.pl to pojechał ze mną znajomy znający się na rzeczy, ale wszystko zostało zrealizowane w porządku.

Zgłoś | Cytuj | Link

21 sierpnia 2015, 14:38

W żadnym razie!!!!! To już właściwie końcowy etap i głupio byłoby w takim momencie strzelić jakąś gafę i przeoczyć coś ważnego. Polecam poczytać na ten temat, bo to sprawa pierwszej wagi: KLIK

Zgłoś | Cytuj | Link

11 października 2018, 19:40

Na pewno nie samodzielnie, bo w ten sposób można naprawdę wiele stracić. Jeśli chodzi o odbiór mieszkania na Śląsku , to na pewno warto sobie zerknąć tutaj http://twardowski-odbiorymieszkan.pl/termowiz ja-krakow . Profesjonalna pomoc w takim przypadku może okazać się nieoceniona!

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Sprawdzony deweloper w Kielcach Liczba postów: 10 Grupa: Nieruchomoś... W projektach ATAL widoczny jest nacisk na tworzenie przestrzeni przyjaznych mieszkańcom. Mieszkania oferują przemyślane układy i wysoką jakość wykończenia, co c...
  • Mieszkanie deweloperskie w Krakowie Liczba postów: 22 Grupa: Nieruchomoś... Na pewno jest całkiem sporo osób, którym zależy na tym aby kupić po prostu nowe mieszkania. Ja za to jestem zdania, że również fajną kwestią jest mieć możliwość...
  • Sprawdzaj mieszkanie / dom przed kupnem Liczba postów: 32 Grupa: Nieruchomoś... ATAL realizuje inwestycje, które cieszą się uznaniem dzięki dbałości o detale i zastosowaniu nowoczesnych technologii. Mieszkania są przestronne i funkcjonalne,...
  • kupno mieszkania Liczba postów: 821 Grupa: Nieruchomoś... W moim odczuciu, Osiedle Aleksandria to propozycja dla tych, którzy chcą żyć w komfortowych warunkach i cenią sobie dobrą lokalizację. Jeśli jesteś zainteresowa...
  • Mieszkanie w Warszawie - gdzie ? Liczba postów: 44 Grupa: Nieruchomoś... Ja ostatnio wracając do domu zauważyłam, że powstaje nowe osiedle, zapisałam sobie nazwę, bo akurat znajomi szukają mieszkania do zakupu. Podrzuce Ci link https...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 224

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >