Hej,
jak wiadomo - na budowie jest masa syfu, kurzu, pyłu i
jakoś trzeba to ogarnąć. Zwykły odkurzacz nie daje z
reguły rady - pada po dniu takiej pracy (wiem to z autopsji
niestety). Dlatego warto wiedzieć, że istnieje coś
takiego jak odkurzacze
przemysłowe ranking sprzętu, który warto kupić
będąc zarówno inwestorem, jak i wykonawcą.
offline RafałKostkowski inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Marek Salomon majster
|
Witam. Fajny ranking podałeś - widzę, że tam jest konkretny sprzęt i fajnie,że wraz z cenami oraz podziałem wg klas. Ja jak robiłem remont, to pożyczyłem sobie odkurzacz właśnie taki przemysłowy - na 2 dni. Nie kojarzę ile dałem za to, ze 150 złotych, jakoś tak. Ogarnąłem nim cały syf i spoko. No ale wiadomo, jak ktoś pracuje w takim zawodzie, to musi mieć już swój własny odkurzacz przemysłowy - bo tak wyjdzie po prostu taniej. |
| |
Reklamy Google | |
offline Paweł1985 kierownik
|
Ja mam Makity - sporo sprzętu mam tej firmy, to topowa firma, jeśli chodzi o sprzęt do prac remontowo-budowlanych. Powiem tak - jak się używa taki sprzęt na co dzień, to musi być on jednak dobry i konkretny, bowiem jak się kupi raz - a porzadnie, to fakt wyda się trochę kasy...ale i tak jest to taniej, niż kupować co jakiś czas inny sprzęt słabszej klasy, który po prostu - się rozwali. |
| |
offline lukasz86k praktykant
|
Hej :) Przerobiłem masę tanich odkurzaczy i korzystniej do ciężkich prac jest jednak chyba wypożyczyć np. u nas w Rapid Rentals coś konkretnego niż bawić się w ciągłe czyszczenie filtrów. Każdy odkurzacz na starcie ciągnie wyśmienicie jeśli jednak niema otrząsacz to jego wydajność już po paru min. znacznie spada. Dla decydujących się na zakup, wiem, że to banał jednak patrzcie na cenę worków zamienników. Sam korzystam i wypożyczam Baier 606L, polecam również produkty z Makity. Jeśli ktoś chce super budżetowo to patent odkurzacz domowy plus samodzielnie zrobiony separator też daje radę jeśli jest tylko na sucho. |
Ten post był edytowany przez lukasz86k dnia: 11 marca 2022, 08:29 | |
| |
Gość: MaryneczkaMM praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: GDSHS praktykant |
|
| |
offline joanna6 fachowiec
|
Jeśli chodzi o sprzątanie to warto także pomyśleć o zakupie profesjonalnych sprzętów sprzątających. Poczytajcie o nich więcej na stronie sklepu internetowego Karcher: https://erpixkarcher24.pl/22-zamiatanie . Tam znajdziecie ogromny wybór akcesoriów przydatnych do sprzątania. |
| |
Konto usunięte praktykant |
Thanks for this great post, I find it very interesting and very well thought out and put together. I look forward to reading your work in the future. waffle game |
| |
Gość: ScottSmott praktykant |
Windows Adjust is a utility that contains numerous
mini-fixes for Windows.
https://window-repair92073.izrablog.com/15079769/getting-my-
window-repair-to-work |
| |
Gość: BondTubre praktykant |
|
|