Miałem kilka dni temu z kumplem dyskusjo-sprzeczkę na
temat tego, czy odmulacze do akwarium są konieczne czy
nie. Ja twierdzę, że nie. Mam (aktualnie) akwarium 120l i
różną obsadę, w tym kiryski i glonojady i jakoś nie
widzę potrzeby zakupu takiego odmulacza. On twierdzi, że w
każdym akwa powinien być.
A Wy - co na ten temat sądzicie?
offline Marek Salomon majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline RafałKostkowski inżynier
|
Wiesz co, dobrze raz na kilka tygodniu, przy podmianie wody w akwarium (wiadomo, nie całej tylko części - mam nadzieję, że to robisz) użyć takiego odmulacza. Zasysasz wodę wraz z tym całym syfem z dna i dzięki temu - woda jest czystsza. Kiryski czy glonojady tego nie oczyszczą tak jak odmulacz. A koszt - ja dałem około 30 złotych za mój. |
| |
Reklamy Google | |
offline Paweł1985 kierownik
|
Tylko nie kupuj takiego odmulacza, co go się podłącza do kranu i może zasysać wodę z akwarium, a potem wlewać z kranu czystą! Nigdy się nie daje nie odstanej wody do akwarium, chyba, że zakładasz nowe i nie masz w nim jeszcze żadnej obsady. Więc taki odmulacz to tylko strata kasy - lepiej kupić zwykły, kilka krotnie taniej niż ten. |
| |
offline Maksymilianrat doświadczony
|
|
| |
Gość: solitaire praktykant |
I think like in any other game, it's just the feeling of getting a reward that makes people addicted to games. In real life, there aren't that many opportunities to be rewarded. In games, it's basically the thing you are playing for. Everyone wants to stand last in red ball and I must say it's very rewarding when you're the one last standing. Though what most people don't know is that the majority of the people they play with are just bots. |
| |
Reklamy Google | |
offline kamila.nowa fachowiec
|
Bardzo dużą i rozbudowaną ofertę rybek morskich i koralowcy posiada sklep https://coralland.pl/kategoria-produktowa/zwi erzeta/koralowce-lps/euphyllia. Rybki morskie jakie oferują pochodzą z wielu różnych zakątków świata i zachwycają swoim nietypowym wyglądem. W tym miejscu masz pewność że kupujesz zdrowe rybki które po przybyciu przechodzą kwarantannę. Szczerze polecam to miejsce i jestem pewna że znajdziecie coś dla siebie. |
| |
Gość: Kevinfuero praktykant |
|
| |
offline Acynig doświadczony
|
|
| |
Gość: Vortexggi praktykant |
|
| |
Gość: tom4422 praktykant |
cowhide leather bomber jacket Cowhide leather bomber jackets typically feature a zippered front, ribbed cuffs and waistband, and a standing collar. They may also have pockets and other decorative details. The jacket's classic design makes it a versatile choice for both casual and dressy occasions. |
|