Odwierty

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

3 lutego 2010, 23:52

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam serdecznie.
Od niedawna pracuje jako operator wiertnicy. Mam pewien
problem...
Chodzi o skaly i duza ilosc kamieni w odwiercie...
Zdaza mi sie tak, ze np. nie wchodzi cala sada do odwiertu...jak zaradzic takiej sytuacji? Czy mieliscie takie doswiadczenia i czy macie na to jakis sposob...bo probowalem i rozwiercac i od nowa otwor przewiercac, ale nie zawsze to pomaga. Bylbym wdzieczy za jakas odpowiedz. Ewentualnie o podanie jakiegos kontaktu do czlowieka, ktory moglby mi jakos doradzic.
Dziekuje z gory i pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 lutego 2010, 19:47

czym wiercisz i gdzie?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 lutego 2010, 00:05

witam. wierce maszyna Małogabarytowa wiertnica gąsienicowa MWG-6 przy pomocy pluczki...srednica wiertla wynosi 140 mm. wierce w woj. podlaskim.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lutego 2010, 16:05

Jak wyciągasz rury to leje sie płuczka? Jaką masz pompe płuczkową?

Zgłoś | Cytuj | Link

8 lutego 2010, 22:28

no zgadza sie...dosc czesto pluczka wraca zerdziami...
jakie to ma znaczenie??
Pompa jest zamontowana na wiertnicy...nie jestem pewien, ale chyba prozniowa...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 lutego 2010, 23:03

wszystko ma znaczenie. zostaje ci fachowa literatura kursy lub odbycie stażu w jakiejś dobrej firmie.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2010, 16:57

Pewnie masz zbyt małą pompe płuczkową ale dopóki nie podasz jej parametrów to nic nie mozna powiedzieć

Zgłoś | Cytuj | Link

11 lutego 2010, 21:20

faktycznie ostatnie 10-15 metrow jak wierce to musze uwazac, aby sie nie "zaciela"...jest jej strasznie ciezko pompowac pluczke...zwracam na to uwage, aby pracowala na odpowiednim cisnieiu, ale nie wiem czy to ma efekt w pracy...jak tulko dostane papiery od niej(bo teraz nie jest sezon na wiercenie) napisze cos wiecej

Zgłoś | Cytuj | Link

13 lutego 2010, 15:58

Napisz jak głęboko wiercisz itp Jak masz za dużo zleceń to daj znać - mam maszyne która wierci do 80m swobodnie a w sezonie pacuje nie więcej niż na 30% swoich możliwości Moge oddać w leasing

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2010, 08:37

Witam. Wierce do 60 m...z tym, ze teraz wlasnie planowana jest wymiana pompy na silniejsza...tak, aby wiercic do tych 80 m. I tu wlasnie pojawia sie moje zapytanie...Jaka pompa bylaby najlepsza, najbardziej wydajna i oczywiscie zywotna...proponowana byla pompa slimakowa...nie wiem czy to dobre rozwiazanie...
Moze jakies opinie, dowiadczenia? Dzieki z gory.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki piec kupić? Liczba postów: 194 Grupa: Robimy inst... Zdecydowanie polecam Wam sprawdzić stronę https://www.kominkideluxe.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Kominki Deluxe, która jest producentem najróżniejsz...
  • Zbiornik na paliwo Liczba postów: 87 Grupa: Robimy inst... Chcesz zadbać o jakość paliwa i ochronić swoją maszynę przed zanieczyszczeniami? Sprawdź filtr paliwa SWIMER! Dzięki wysokiej przepustowości 100l/min idealnie s...
  • Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 33 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
  • Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
  • gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 161

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >