Odżelaziacze wody - metody usuwania żelaza i manganu

« Powrót do artykułu: Odżelaziacze wody - metody usuwania... | « Powrót do grupy: Budowa i remont

8 kwietnia 2015, 16:13

Zgadzam sie: good 0 bad

Bardzo fajny, mądry artykuł. Moja woda na całe szczęście nie zawiera manganu i żelaza. Mam problem za to z tym, że mieszkam blisko oczyszczalni ścieków.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 kwietnia 2015, 11:52

Zgadzam sie: good 1 bad

Naprawdę ciekawy ten tekst. Dowiedziałem się wiele nowych rzeczy o których do tej pory nie miałem zielonego pojęcia. A wydawało mi się że jeśli chodzi o kwestie związane z uzdatnianiem wody wiem sporo.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 września 2015, 09:24

ja miałem problem z żelazem w wodzie. Nie dość, że rury to jeszcze ten specyficzny smak i zapach... Ale kupiłem odżelaziacz wody w http://sklep.osmoza.pl/ i teraz wreszcie jest wszystko ok

Zgłoś | Cytuj | Link

13 września 2016, 10:28

Witam serdecznie!
Właściciele prywatnych studni i nie tylko często spotykają się z problemem wysokiego poziomu żelaza (powyżej 0,2 mgFe/L) i manganu (powyżej 0,05 mgMn/L) w wodzie – szkodliwych pierwiastków chemicznych dla zdrowia ludzkiego i wywołujących wiele szkód dla armatury w gospodarstwie domowym.

Czynniki świadczące o podwyższonej ilości manganu i żelaza w wodzie to:

Czerwono-brązowe zabarwienie wody (po jego wytrąceniu, gdyż zazwyczaj występuje w formie rozpuszczonej i niewidocznej gołym okiem!)
Czerwono-brązowy osad na armaturze (wannie, umywalce, etc.) oraz praniu
Niekorzystny, specyficzny zapach i posmak wody

Zachęcam do kontaktu i profesjonalnego doboru systemu uzdatniania wody.
multifilters.pl
790-244-023

Zgłoś | Cytuj | Link

12 października 2016, 10:11

Podobne metody uzdatniania wody wykorzystuje firma http://gc2000.pl która u mnie zajmowała się taką instalacją. Metoda naprawdę skuteczna i potem możesz do woli pić czystą wodę z kranu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 509

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >