Ogród Feng Shui

« Powrót do grupy: Projektowanie ogrodu

28 kwietnia 2011, 09:15

Zgadzam sie: good 0 bad

Od dawna wiemy, że niektórzy z nas urządzają dom według Feng Shui, a co z ogrodami? Czy ogrody też można zaprojektować według tych zasad? Podoba mi się w tym to że wszystko jest takie harmonijne, i właśnie tak samo chciałbym aby wyglądał mój ogród, żeby wszystko współgrało ze sobą. Możecie mi coś doradzić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

6 maja 2011, 14:04

Można, czytałem nawet taka książkę o feng shui w ogrodzie- nie pamiętam tytułu, ale jak znajdę to podrzucę. Zresztą jeżeli zaaranżujesz ogród w stylu japońskim to z pewnością będzie on zgodny z tą starą sztuką.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 maja 2011, 16:49

Styl japoński jest harmonijny sam w sobie nawet bez zasad sztuki, jak napisał bud wyżej

Zgłoś | Cytuj | Link

17 sierpnia 2011, 21:46

Jak dopnę remont w domu wezmę się za "remont ogrodu", zamierzam wprowadzić styl japoński, może nawet feng shui

Zgłoś | Cytuj | Link

11 maja 2013, 20:21

No bez jaj, nie wiedziałam, że ktoś jeszcze wierzy w takie rzeczy...
Przecież to jest chwyt marketingowy to całe feng shui. Wykorzystują modę na orientalne gadżety wśród Europejczyków.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 czerwca 2013, 12:51

Użytkownik kobieta pracująca napisał: No bez jaj, nie wiedziałam, że ktoś jeszcze wierzy w
takie rzeczy...

Przecież to jest chwyt marketingowy to całe feng shui.
Wykorzystują modę na orientalne gadżety wśród
Europejczyków.

Chyt nie chwyt ale czasem taki ogród ładnie wygląda :) niektóre elementy fajne są. Choćby coś takiego: http://www.wymarzonyogrod.pl/zakladanie-ogrod u/pomysly-na-ogrod/feng-shui-w-ogrodzie,23_616.html tylko nie wiem czemu wody tam nie ma :P

Zgłoś | Cytuj | Link

12 czerwca 2013, 11:15

Taki ogród jest w stanie zaprojektować firma Brukarstwo - Ogrodnictwo. Jeśli podobają Ci się takie to może warto jest się z kimś znającym skontaktować. Zobacz ofertę: http://brukarstwo-ogrodnictwo.pl/

Zgłoś | Cytuj | Link

28 sierpnia 2013, 16:08

Bardzo ładna aranżacja:)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 września 2018, 16:43

My self-controlled project:
http://cathleen.forum.telrock.net

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• drzewka do ogródka Liczba postów: 100 Grupa: Projektowan... Tyle jest inspiracji w necie, podpowiedzi, nawet gotowych projektów, że spokojnie i na luzie można samemu coś wymyślić i stworzyć a potem się cieszyć z własnych...
  • Projekt ogrodu Liczba postów: 57 Grupa: Projektowan... Na pewno warto w projekcie ogrodu uwzględnić także miejsce na wypoczynek. W takim miejscu znaleźć się powinny wygodne i trwałe meble ogrodowe. Bardzo duży wybór...
  • Problem z warzywami Liczba postów: 349 Grupa: Projektowan... Moim zdaniem, każdy ogrodnik powinien znaleźć idealny warzywnik dla swoich roślin. Dlatego polecam artykuł dostępny na https://www.drewno-betonowe.pl/warzywnik -...
  • jakie rośliny na skalniak Liczba postów: 38 Grupa: Projektowan... Praktycznie wszystko można kwiaty tak posadzić, ja bym pewnie pomieszał tulipany, róże, może jeszcze hortensje? Te kwiaty są o tyle ciekawe, że z czasem zmienia...
  • Firma ogrodnicza Liczba postów: 8 Grupa: Projektowan... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli są tutaj osoby zainteresowane tematyką ogrodnictwa, to polecam Wam sprawdzić stron...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19580 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 426

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >