Ogrzewanie

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

22 listopada 2015, 11:34

Zgadzam sie: good 0 bad

Ogrzewanie peletem, to też ogrzewanie centralne, które nie nadaje się do domów niskoenergetycznych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 listopada 2015, 15:38

Witam ponownie! Zachęcam do skorzystania z kalkulatora kosztów dostępnego na naszej stronie internetowej http://www.polishpellet.com/kalkulator_kosztow dzięki któremu można w łatwy sposób poznać przybliżone koszty ogrzewania różnymi materiałami opałowymi.

Pozdrawiam
Andrzej Wysocki
eRzecznik marek Lava i Olimp - pelletu firmy Stelmet

Zapraszam do sklepu internetowego: www.sklep.polishpellet.com

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 listopada 2015, 11:54

Ten kalkulator jest tak samo wiarygodny jak politycy przed wyborami. Szczególnie jeżeli chodzi o koszt ogrzewania prądem elektrycznym!

Dom ogrzewany podczerwienią 169 m2 zużywa energii elektrycznej za 2200 zł w sezonie grzewczym, a nie tak jak w kalkulatorze podano 6566 zł.
Z jakiego sufitu wzięto te liczby?
https://www.enerbau.pl/koszt-ogrzewania-domu/dobroszow-olesn icki-169-m2

Zgłoś | Cytuj | Link

25 listopada 2015, 16:31

ale to chyba jeszcze wszystko zależy od taryfy w jakiej pobieramy prąd itp, także dane mogą się różnic dla kolejnych gospodarstw

Zgłoś | Cytuj | Link

26 listopada 2015, 00:21

Obecnie warto inwestować w ekologiczne rozwiązania. W każdej sytuacji świetnie się sprawdza ogrzewanie gazem płynnym . Jest niezwykle komfortowe, czyste i oczywiście przyjazne dla środowiska. Nie trzeba przerzucać węgla czy też wygospodarowywać miejsca na ekogroszek czy też inny materiał.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 listopada 2015, 20:16

Jak dla mnie to kotły na pallet zdają najlepszy egzamin. Ja kupowałem od www.kolton.pl i jestem zadowolony.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2015, 09:55

Użytkownik thajduk napisał: Każda forma ogrzewania, która daje możliwość
minimalizacji kosztów jest bardzo praktyczna. Dziś
inwestując w odpowiedni kocioł czy praktyczne i wygodne
grzejniki, możemy spokojnie zmniejszać wydatki na
ogrzewanie nawet o kilkanaście procent
Użytkownik thajduk napisał: Każda forma ogrzewania, która daje możliwość
minimalizacji kosztów jest bardzo praktyczna. Dziś
inwestując w odpowiedni kocioł czy praktyczne i wygodne
grzejniki, możemy spokojnie zmniejszać wydatki na
ogrzewanie nawet o kilkanaście procent

Witam,
Jako konsultant marki Junkers chciałbym polecić kotły kondensacyjne z rodziny Cerapur. Dzięki odzyskanej dodatkowej energii ciepła skraplania, kotły kondensacyjne mają o wiele wyższą sprawność w stosunku do urządzeń konwencjonalnych, co pozwala oszczędzić nawet do 25% energii.
W celu uzyskania szczegółowych informacji zachęcam do kontaktu z jednym z autoryzowanych instalatorów, których wyszukiwarkę można znaleźć na stronie www.junkers.pl. Możliwy jest również kontakt telefoniczny pod infolinią o numerze: 801 600 801.
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,

Zgłoś | Cytuj | Link

27 listopada 2015, 11:59

Jak wysoki jest koszt systemu grzewczego dla domu 84 m2, i jak wysokie koszty ogrzewania, zakładając że dom jest niskoenergetyczny?

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2015, 16:01

Ja też sobie chwale kocioł Galmetu na ekogroszek eko gt-kwp. Łatwo się steruje, dostałem z 5 lat gwarancji na szczelność korpusu, drzwiczki są lepiej chronione wiec się nie sparzysz etc etc :). Mam nadzieję, że pomogłem, a jeśli nie, to się starałem.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 grudnia 2015, 09:51

Użytkownik Gość: Tail napisał: Ja też sobie chwale kocioł Galmetu na ekogroszek eko
gt-kwp. Łatwo się steruje, dostałem z 5 lat gwarancji na
szczelność korpusu, drzwiczki są lepiej chronione wiec
się nie sparzysz etc etc :). Mam nadzieję, że pomogłem,
a jeśli nie, to się starałem.

Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu! Kto dziś poleca kotły na węgiel i ogrzewania centralne jest ciepłowniczym troglodytą.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  8 9 10 11 12  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 5 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • niższe koszty ogrzewania Liczba postów: 594 Grupa: Ekologiczny... Jednym z znakomitych miejsc gdzie znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek je...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 271 Grupa: Ekologiczny... Ja montuję na dole jedna duża jednostkę 3.5 albo 4kW na salon z aneksem około 37 metrów. Na górze w pomieszczeniach od zachodu, czyli master bedroom i biuro. 2x...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19401 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 306

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >