Ogrzewanie

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

1 grudnia 2015, 11:27

Zgadzam sie: good 0 bad

Spośród wielu technologii ogrzewania ja postawiłem na pellet. Wiązało się to z jego dobrymi właściwościami ciepłymi jak i dobrą dostępnością na rynku. Aspekt ekologiczny też nie umknął tu mojej uwadze.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 grudnia 2015, 22:40

Pelet jest i pozostanie niszowym ogrzewaniem, tak jak ogrzewanie kominkami.
Ot, takie sobie niegroźne zboczenie. Korzyści z niego są niewielkie, a i strat dużych nie ma...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 grudnia 2015, 14:19

[quote=enerbau.pl]Jak wysoki jest koszt systemu grzewczego dla domu 84 m2, i
jak wysokie koszty ogrzewania, zakładając że dom jest
niskoenergetyczny?

Witam,

Dokładne określenie rocznego kosztu ogrzewania budynku może zostać obliczone jeżeli podane zostanie zapotrzebowanie na ciepło budynku oraz ilość osób korzystających z ciepłej wody użytkowej. W celu uzyskania szczegółowej odpowiedzi polecam kontakt z autoryzowanym serwisantem marki Junkers za pomocą wyszukiwarki na stronie www.junkers.pl.
Pozdrawiam,

Zgłoś | Cytuj | Link

4 grudnia 2015, 15:11

Dokładność takich obliczeń wynosi 30 % +/-.
Rozbieżność 60% ! Wciskanie ludziom ciemnoty, że można wszystko dokładnie obliczyć jest typowe. Ciemny lud to wszystko kupi!

Zgłoś | Cytuj | Link

7 grudnia 2015, 10:21

Teraz trendy jest ekologia. Wydaje się że warto zainwestować w system odnawialnych źródeł energii.Aktualnie najwydajniejsza jest fotowloltaika . Gdy zaopatrzymy się w odpowiednie podzespoły możemy sporo zaoszczędzić na rachunkach . Sprawdziłem ofertę modułów http://www.on-eco.pl/produkty/moduly-fotowolt aiczne/ ,mają dobre systemy,wszystko zrobione w UE a nie chińskie podróbki. I wykonają darmową wycenę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 grudnia 2015, 15:45

odnawialne źródła jak najbardziej, ale sama fotowoltaika dużo tutaj nie zdziała, trzeba ją jeszcze odpowiednio wykorzystać. najrozsądniejszym rozwiązaniem wydaje się tutaj być podłączenie do niej pompy ciepła i ogrzewanie w ten sposób domu

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2015, 09:49

Opinię dotyczące fotowoltaiki są bardzo różne. Dużo osób uważa, że w naszym kliemacie się to nie będzie sprawdzać. Ja uważam, że odnawialne źródła energii są tym kierunkiem, w którym należy iść. W trakcie budowy domu również się nad tym zastanawialiśmy. na razie temat solarów odłożyliśmy Zamontowaliśmy natomiast pompę ciepła Skorzystaliśmy z pomocy firmy z okolic Łodzi http://www.pompyciepla24.eu/. Polecam ich usługi, gdyż ja osobiście byłam z nich zadowolona. Zaskoczyło mnie profesjonalne podejście do tematu. Pompa ciepła została wybrana po analizie warunków miejscowych, położenia budynku oraz zapotrzebowania na ciepło. Pompa ciepła działa od ponad roku i jesteśmy z tego rozwiązania zadowoleni. Polecam kontakt z firmą Green Thermal.

Zgłoś | Cytuj | Link

10 grudnia 2015, 23:36

Zgadzam się, ze takie ekoloegiczne rozwiązania jak fotowoltaiki warto mieć u siebie w domu. Ja dodatkowo z takich bezpiecznych dla środowiska instalacji mam jeszcze ogrzewanie na gaz płynny.. U mnie sie to akurat sprawdza naprawdę dobrze, więc jeśli ktoś szuka dobrego ogrzewania i przede wszystkim czystego, to na pewno jest to dobry wybór.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 grudnia 2015, 13:28

Akurat płynny gaz jest dość drogim rozwiązaniem, a co do bezpieczeństwa, to już niejeden wyleciał w powietrze z powodu instalacji gazowej...

Zgłoś | Cytuj | Link

15 grudnia 2015, 14:23

Ja gazu się boję. Dla mnie to nie jest bezpieczne rozwiązanie, właśnie dla tego, że coraz więcej jest tragedii właśnie przez gaz. Ja z mężem kilka lat temu kupiliśmy piec na eko groszek z montażem z http://kotlylubelskie.pl i jestem bardzo zadowolona. Piec idealny na metraż domu, więc jak go zasypiemy to nie trzeba ciągle rozpalać.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  9 10 11 12 13  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 8 Grupa: Ekologiczny... Od razu zostawię Ci namiar na firmę z 30 letnim doświadczeniem w temacie, bo co jak co, ale najlepiej rozmawiać z kimś, kto w tym siedzi - https://dobrekominki....
  • Okna nowej generacji Liczba postów: 5 Grupa: Ekologiczny... Polecam szczerze w tym temacie zajrzeć do oferty wysokiej jakości produktów oferowanych przez https://oknarado.pl/okna-pvc/
  • niższe koszty ogrzewania Liczba postów: 594 Grupa: Ekologiczny... Jednym z znakomitych miejsc gdzie znajdziesz szeroki wybór elementów instalacji hydraulicznych, sanitarnych, techniki grzewczej, a także wyposażenia łazienek je...
  • Klimatyzacja Liczba postów: 271 Grupa: Ekologiczny... Ja montuję na dole jedna duża jednostkę 3.5 albo 4kW na salon z aneksem około 37 metrów. Na górze w pomieszczeniach od zachodu, czyli master bedroom i biuro. 2x...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19401 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 382

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >