Ogrzewanie

« Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

6 października 2015, 15:31

Zgadzam sie: good 0 bad

Użytkownik Gość: Szałek napisał: Sam z chęcią poszedł bym w kierunku ekologii bo akurat
palę węglem u siebie, ale to chyba dość duży koszt taka
wymiana pieca.

możesz wymienić sam piec na pompę ciepła i grzać na starej instalacji. są pompy które bezproblemowo uzyskują wysokie temperatury zasilania, przez co dobrze nadają się do modernizacji

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

7 października 2015, 14:26

Gazem najtaniej jeśli chodzi o zimę. Jesienią jak narazie jest sporo słońca więc solary dałyby radę

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 października 2015, 17:33

Ja tam wolę palić naszym rodzimym pelletem niż gazem i dać zarabiać Putinowi. Uważam zresztą że to bardzo dobre paliwo czyste fizycznie i także jako produkt do spalania. Koszt zakupu jest niewielki a wydajność wysoka.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 października 2015, 19:38

Ja pelletem opalam z wygody. Lekki w zasypywaniu, czysto w kotłowni, nie truje środowiska. Dla mnie to duże atuty.

Zgłoś | Cytuj | Link

13 października 2015, 09:29

Użytkownik przemek986 napisał: Użytkownik Gość: Szałek napisał:
Sam z chęcią poszedł bym w
kierunku ekologii bo akurat

palę węglem u siebie, ale to chyba dość duży koszt
taka

wymiana pieca.

możesz wymienić sam piec na pompę ciepła i grzać na
starej instalacji. są pompy które bezproblemowo uzyskują
wysokie temperatury zasilania, przez co dobrze nadają się
do modernizacji

Dzięki za podpowiedź, a nie wiesz ile taka wymiana pompy ciepła może kosztować?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 października 2015, 21:59

Sama wymiana pompy ciepła nie powinna byc bardzo droga, u nas nie było takiego problemu bo jak wprowadzaliśmy się do domu już dawno zdecydowaliśmy z żoną że kupimy piec na pellet.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2015, 17:40

to dobry pomysł z tym pelletem tylko ciężko kupic dobrej jakosci pellet.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 października 2015, 23:09

Lobby peleciarzy obudziło się po lecie i na siłę usiłuje wmówić wszystkim, jak to dobrze mieć piec na pelet. Niech najpierw powiedzą ile taka instalacja grzewcza gosztuje, jaki jest jej koszt eksploatacji, kiedy trzeba kupić nowy kocioł itd.
Odpowiedzi na te pytania nie uzyskamy nigdy!

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2015, 17:16

Kiedyś rozważałem pompę ciepła ale koszt a przede wszystkim wielkość działki mi to uniemożliwiła więc pomyślałem o pellecie. Dzisiaj gdy cała instalacja już działa jestem bardzo zadowolony z tego źródła energii. Jest czyste ekologicznie, wydajne i cenowo atrakcyjne.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2015, 12:33

Ciężko kupić pellet dobrej jakości? no nie wiem ja zawsze kupuje ze Stelmetu wydaję mi się że to najlepszy pellet na rynku.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 52 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  6 7 8 9 10  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• dom energooszczedny Liczba postów: 331 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
  • Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
  • pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
  • Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
  • Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 452

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >