Stron: 17 ▾ ◂◂ ◂ 12 13 14 15 16 ▸ ▸▸
Gość: nini praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Ozzy fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline edwin_90 doświadczony
|
U nas w biurze dobrze funkcjonuje pompa ciepła. Nie zdecydowaliśmy się na ogrzewanie na podczerwień bo uważaliśmy, że takie ogrzewanie nie jest do końca sprawdzone. Robiła u nas firma http://www.firmaszalek.pl/ - właśnie cały montaż oraz doradztwo im zawdzięczamy. |
| |
Gość: grzesio00 praktykant |
a ja uwazam, ze gaz do ogrzewania pomieszczen jest najlepszym rozwiazaniem. W http://www.gal-gaz.pl/gaz-grzewczy.html mozna zakupic gaz plynny (to nie jest ziemny!) ktory jest o wiele tansze od innych zrodel energii. Sam mam i rachunki mi sie zgadzaja |
| |
offline annia praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez annia dnia: 25 lutego 2015, 11:48 | |
| |
Reklamy Google | |
offline enerbau.pl fachowiec
|
Po przeczytaniu kilkunastu postów, poza tymi, w których
sprzedawcy udają zadowolonych klientów i wstawiają linki
do swoich stron, da się zauważyć, że ciągle jest za
mało informacji. Nie wspominając, że tworzone są mity na
temat ogrzewania na podczerwień. Dla zainteresowanych :
nowo wybudowany szkieletowy dom 84 m2 , zainstalowane
ogrzewanie podłogowe na podczerwień, zużycie energii w
miesiącach z pierwszego okresu grzewczego: |
| |
Gość: Week praktykant |
W temacie ogrzewania na podczerwień mogę powiedzieć tylko tyle, że przy dobrze dobranej mocy i prawidłowym ustawieniu na programatorach - sprawdza się w 100 %. W budownictwie ze słabą izolacją, przy tradycyjnej wysokości- opłaty kształtują mi się na poziomie 4-5 zł miesięcznie. Dodam, że jest to moje jedyne źródło ciepła, którego nikt ze znajomych mi nie polecał. Ja osobiście cieszę się z dokonanego wyboru, warto zaznaczyć, że używam polskie grzejniki House Innovation, bo wiem, że w sprzedaży są również chińskie zamienniki Infrapower, których bałbym się użytkować. |
| |
offline annia praktykant
|
|
| |
|
|
| |
|
|