offline zuzanQa majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline przemek986 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline matylda inżynier
|
|
| |
Gość: Doradca_KAN-therm praktykant |
Wbrew pozorom kombinacja ogrzewania podłogowego z ogrzewaniem ściennym, w porównaniu do tradycyjnej instalacji grzejnikowej, na pewno nie będzie generować większych kosztów eksploatacyjnych a wręcz przeciwnie, dzięki możliwości pracy przy niskim parametrze wody grzewczej tj. max. 50-55st. C (w praktyce nawet 35st. C) i znacznie skuteczniejszej metodzie oddawania ciepła do pomieszczenia (promieniowanie) instalacja płaszczyznowa pozwoli na osiągnięcie wymiernych oszczędności. Przy swojej dożywotniej trwałości (jako element konstrukcyjny budynku jego trwałość znacznie przewyższa trwałość samego źródła ciepła i równa się trwałości samego budynku) pozwoli na osiągniecie zwrotu kosztów inwestycyjnych i pozwoli na oszczędne użytkowanie instalacji grzewczej. |
| |
offline matylda inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
A ja proponuje skorzystać z oferty firmy KAN która już od
25 lat zajmuje się nowoczesnymi instalacjami
płaszczyznowymi. |
| |
offline matylda inżynier
|
|
| |
Poza kalkulatorami, kompletną i bogatą ofertą, 10-letnią
gwarancją a przede wszystkim kilkunastoletnim
doświadczeniem oferujemy kompleksowe doradztwo techniczne
oraz pomoc na każdym etapie realizacji inwestycji. |
| |
offline charlotte160 kierownik
|
Ja zdecydowałam się na ogrzewanie podłogowe. Wcześniej myślałam o kaloryferach ale stwierdziłam, że przy małych dzieciach, które uwielbiają biegać na boso lepiej sprawdzi się podłogówka. Słyszałam ostatnio, że przy ogrzewaniu podłogowym powinno się położyć taki podkład http://podlogi24.net/wineo-witex-podklad-2mm- b.dobrze-wyciszajacy-kroki-pod-panele-z-folia-sound-protect- eco-plus-o_l_1523.html Macie coś takiego u siebie? jest to konieczne? Nie miałam pojęcia, że istnieją w ogóle podkłady pod panele. |
| |
Niestety firma KAN nie posiada w swojej ofercie materiałów
wykończeniowych typu panele podłogowe, specjalizujemy się
jedynie w produkcji systemu rurowego, służącego do
wykonania instalacji ogrzewania podłogowego, ściennego,
instalacji c.o. i wody. |
|
Ogrzewanie podłogowe - jaki koszt?
«
Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą
Ostatnio na forum
- Instalacja grzewcza Liczba postów: 142 Grupa: Robimy inst... Wieloletnie doświadczenie w instalacjach sanitarnych, grzewczych, wodno-kanalizacyjnych oraz wentylacyjnych posiada firma Szumscy. Pełny zakres usług jest u nic...
- Jaki wybrać kocioł? Liczba postów: 32 Grupa: Robimy inst... Jaki kocioł gazowy? Co polecacie dom 110 m2, dwie łazienki (w jednej wanna a w drugiej prysznic), kuchnia... Chciałabym żeby ciepła woda była dostępna non stop....
- gdzie ten tani węgiel? Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... W przypadku kiedy szukasz solidnego dostawcy węgla? Rastar2 z Chorzowa https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-wegla-cennik to rzetelna firma, która oferuje....
- jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 794 Grupa: Robimy inst... Nie ma nic lepszego niż poczucie ciepła i komfortu w swoim własnym domu, zwłaszcza w chłodne dni. Dlatego też warto zainwestować w niezawodne i ekonomiczne rozw...
- Jakie szambo? Liczba postów: 58 Grupa: Robimy inst... Szukasz skutecznych rozwiązań do oczyszczania szamba lub przydomowej oczyszczalni. To jak najbardziej warto zapoznać się z marką Biofos Professional https://skl...