Ogrzewanie w domu

« Powrót do grupy: Robimy instalację hydrauliczną i grzewczą

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  15 16 17 18 19  ▸  ▸▸

1 lipca 2015, 14:42

Zgadzam sie: good 0 bad

Niestety, nie do końca mogę się zgodzić ze stwierdzeniem, że „Era kotłów odchodzi powoli do lamusa”. Kotły są u nas nadal najczęściej wybieranym rozwiązaniem grzewczym i raczej się to szybko nie zmieni, o czym świadczą od lat utrzymujące się wysokie wskaźniki sprzedaży. Dodatkowo, producenci prześcigają się w dostarczaniu nowych technologii - ekonomicznych i przyjaznych środowisku, również w ofercie kotłów, które coraz częściej współpracują z urządzeniami korzystającymi z zasobów naturalnych. Ze swojej strony polecam rozwiązania marki Buderus, portfolio naszych produktów można poznać zaglądając na stronę: http://www.buderus.pl/produkty/kategorie-produktow/.
Zachęcam do zadawania pytań w przypadku wątpliwości.

Pozdrawiam,
Konsultant marki Buderus

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 lipca 2015, 15:57

Instalacje centralnego ogrzewania sprawdzają się w starszych budynkach bez odpowiedniej izolacji. W nowych domach energooszczędnych i pasywnych tego typu
systemy grzewcze są przewymiarowane. O emisji dymu i pyłów nawet nie wspomnę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2015, 09:53

to, że klienci się nadal najczęście wybierają kotły nie znaczy, ze ich era do lamusa nie przechodzi, a raczej już dawno powinna. wynika to tylko i wyłącznie z braku edukacji takich osób odnośnie nowych, tańszych, ekologicznych i odnawialnych źródeł energii z których mogliby korzystać

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2015, 09:19

A ja ostatnio zastanawiam się bardzo nad odpowiednim kotlem do mojego domu. Jest to dom parterowy, 120 m2. Co byscie mi najbardziej polecili np. z tej strony www.kotlostal.com.pl ? Dzieki za odpowiedzi i pomoc

Zgłoś | Cytuj | Link

22 lipca 2015, 15:28

a co mysliscie o piecu kaflowym jako glownym zrodle ogrzewania? Mam do wyboru albo jego remont - oczywiscie nie sam, tylko fachowiec http://zakladzdunski.pl/uslugi - albo jego demontaz

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2015, 13:44

Piec kaflowy to raczej jako dekoracja i dogrzewanie się, a nie podstawowe źródło ogrzewania.

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lipca 2015, 12:07

Zgadza,m się,w tym przypadku lepiej sprawdzi się zwykły kocioł,który będzie solidny na lata. Akurat tym się zajmujemy wiec możemy pomóc podczas wyboru.

www.Kotly-Oksana.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

31 lipca 2015, 01:09

Kotły, parowozy, piece i tym podobne urządzenia miały czas swojej świetności i powoli odchodzą do lamusa. Przyszłość należy do ogrzewań ekologicznych, nie tylko z nazwy, ale z uwagi na żródło energii, która powinna być odnawialna, a do tego nie zanieczyszczać środowiska naturalnego!

Zgłoś | Cytuj | Link

4 sierpnia 2015, 11:24

a jeżeli mówimy o odnawialnych źródłach, to które stawiasz na miejscu pierwszym? moja uwage najbardziej zwróciła powietrzna pompa stiebla oraz gruntowe vikersonn bjorn

Zgłoś | Cytuj | Link

4 sierpnia 2015, 22:38

Powietrzne pompy ciepła dobrze sprawdzają się jako źródło ciepła do CWU.
Pompy gruntowe są moim zdaniem zbyt drogie w zakupie (kupujemy nie tylko pompę, ale cały system grzewczy!) oraz w serwisowaniu.
(wysokie ryzyko awarii oraz ciągły pobór energii elektrycznej potrzebnej do pracy).
Trwałość, też nie przekracza 20 lat. Kiedy te koszty mają się zamotryzować?

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 36 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  15 16 17 18 19  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• ekogroszek nierosyjski Liczba postów: 3 Grupa: Robimy inst... Warto zwrócić uwagę na ofertę ekogroszku hurtowego od firmy Rastar https://rastar2.pl/oferta/hurtowa-sprzed az-ekogroszku w Chorzowie. Ekogroszek workowany wyróż...
  • jakie ogrzewanie ? Liczba postów: 795 Grupa: Robimy inst... Wybór odpowiedniej formy ogrzewania jest dość istotną kwestią, warto więc skorzystaćz porad i pomocy fachowców w tej branży. Dlatego sprawdźcie sobie stronę, na...
  • armatura przemysł. Liczba postów: 206 Grupa: Robimy inst... Ze swojej strony mogę Wam wszystkim polecić ofertę, z której sam korzystam i jestem bardzo zadowolony. Jeżeli szukacie sprawdzonego producenta i dystrybutora śr...
  • problem z kranem Liczba postów: 9 Grupa: Robimy inst... Ktoś miał do czynienia z udrażnianiem kanalizacji? Na stronie https://jotka-hydraulik.pl/udraznianie-k analizacji/ widziałem, że oferują takie usługi.
  • ogrzewanie podłogowe Liczba postów: 242 Grupa: Robimy inst... Użytkownik Logun napisał: Rodzaj ogrzewwania jest niezwykle ważny ale przede wszystkim dom musi być porządnie docieplony żeby na ogrzewanie nie wydawać co roku....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19470 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 314

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >