Ogrzewanie domu pelletami to pomysł na czasie ,jest to moje zdanie . Jest czysto bez pyłu i kurzu, malo popiołu ,produkt o wysokiej kaloryczności . Mam na myśli pellety z drzew iglastych bo takie znam konkretnie Stelmet doładniej OLIMP. Teraz jest jeszcze dodatkowy plus ,wchodzisz na stronkę zamawiasz i przywożą do domu.
Gość: Jeki praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline green_girl majster
|
Pale pelletami drugi sezon i jestem bardzo zadowolona. Po
pierwsze, jest tak Jeki wcześniej wspominał, nie ma brudu
i kurzu, a popiół wystarczy wynieść raz na miesiąc.
Jedyny problem to piec, bo nie w każdym można palić
pelletami, najlepiej zamontować uniwersalny. |
| |
Reklamy Google | |
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
| |
Gość: Mieteek praktykant |
Super pellet. Dwa lata temu zmieniłem piec kocioł na opalanie pelletem . Nie dość że ekologicznie to jeszcze czysto , bez czarnego pyłu ,który dość szczelnie na mnie lądował przy każdym zasypywaniu kotła. Dlatego polecam .Wystarczy rozejrzeć się za dobrej jakości pelletem np. takim ze Stelmetu i problem z głowy. |
| |
Gość: Mindow praktykant |
Dwa lata temu zmieniłem piec na taki do spalania pelletu . Muszę przyznać że była to dobra decyzja . Pellet kupuje ze Stelmetu czyli z odpadów drzew iglastych . Wysoko kaloryczny opał o wyjątkowo niskiej zawartości siarczanów . Dlatego jest ekologiczny . Wazne dla mnie jest również że spala sie w całości z z 1 tony zostaje ok 2 kg popiołu. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: bboy praktykant |
|
| |
Gość: kajtek23 praktykant |
|
| |
offline Andrzej Wysocki doświadczony
|
Witam |
| |
Gość: Wolsz praktykant |
Palę pelletem już od dawna . Ilościowo to wychodzi + - tak jak ekogroszek . Ale ogromna różnica jest w jakości spalania . Pellet spala sie całą powierzchnia dlatego dłóżej utrzymóje jednakową temperaturę . Nie ma pyłu i kurzu czarnego . Oczywiście opalam sprawdzonym juz pelletem i taki mogę polecić . Jest to pellet ze Stelmetu. |
| |
offline PieceMans_pl kierownik
|
|
|